Дверцята зазвичай є найтеплішою частиною холодильника / фото depositphotos.com

Нещодавнє дослідження, проведене експертами з гігієни харчових продуктів з High Speed Training, показало, що деякі частини холодильник у три рази брудніше, ніж сидіння унітазу.

Як йдеться в матеріалі Express, проаналізувавши мазки, взяті з різних частин холодильника, дослідницька група виявила, що дверцята холодильника є найбруднішим місцем, де ховається найбільша кількість бактерій.

Наташа Блайт, експерт з харчової гігієни в High Speed Training заявила: "По-перше, правильно функціонуюча дверцята холодильника зазвичай є найтеплішою частиною холодильника. Зазвичай бактерії розмножуються при більш високих температурах, і тому це ідеальне середовище для розмноження мікробів".

Відео дня

"Крім того, коли справа доходить до чищення, дверні відділення холодильника можуть бути не помічені, і це також може сприяти накопиченню неприємних бактерій", — додала Блайт.

Щоб мінімізувати ризик потрапляння мікробів у ваш холодильник, Блайт рекомендує проводити глибоке очищення кухонного приладу принаймні три рази на рік.

"Найкраще це робити, коли холодильник майже порожній, перш ніж робити велику покупку в продуктовому магазині", — сказала вона.

Все, включаючи полиці та ящики, слід вийняти з холодильника, а внутрішню частину очистити мильним розчином, оскільки агресивні хімічні речовини можуть залишитися в холодильнику та потенційно забруднити свіжу їжу, як тільки ви наповните холодильник.

Блайт додала: "Очистіть холодильник зверху вниз, щоб не забруднити ділянки, які ви вже очистили. Після того, як все стане чистим, важливо висушити всі поверхні, щоб видалити зайву вологу".

Блайт також радить вимити всі зняті полиці та ящики гарячою мильною водою, щоб переконатися, що все свіже.

Нарешті, необхідно буде протерти зовнішню поверхню холодильника, приділяючи особливу увагу осередкам мікробів, таким як ручка.

Як позбутися запаху в холодильнику

Раніше УНІАН писав про дивовижний метод проти запаху з холодильника

Досвідчені господині кажуть, що добре вбирає запах в холодильнику звичайна харчова сода. Застосувати її нескладно: насипте 1 склянку порошку в пластиковий контейнер; поставте його близько до задньої стінки холодильника; закрийте дверцята.

Через 2-3 години ви відчуєте, що з холодильника більше не смердіти, осільки сода вбирає в себе будь-які неприємні аромати. Важливо розуміти, що якщо ви будете використовувати такий метод постійно, то "порошок" потрібно міняти раз в 2-3 місяці, інакше диво-засіб саме стане хімічною бомбою.

Вас також можуть зацікавити новини: