Насіння чіа дуже корисне, але не є 2чарівною таблеткою" для схуднення / фото ua.depositphotos.com

Насіння чіа набуває дедалі більшої популярності у світі, зважаючи на його потенційну користь для здоров’я. Але чи справді воно виправдовує ажіотаж, особливо коли мова йде про втрату ваги?

Як пише Indianexpress, насіння чіа має велику кількість клітковини та білка, які сприяють насиченню. Таким чином воно може допомогти в контролі ваги, зменшуючи загальне споживання калорій і запобігаючи переїданню. Воно також вбирає воду і розширюється в шлунку, ще більше посилюючи насичення. Крім того, багатий вміст омега-3 жирних кислот може сприяти покращенню обміну речовин.

Однак дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Research у 2009 році, не спостерігало значної втрати ваги у дорослих із надмірною вагою, які споживали насіння чіа разом із збалансованою дієтою.

Відео дня

Тому, зазначають дієтологи, насіння чіа не є чарівною таблеткою для схуднення. І є кілька важливих моментів, на які слід звернути увагу при його споживанні.

  • Калорії: хоча насіння чіа є хорошим джерелом клітковини та білка, вони також містять калорії. Дві столові ложки містять 138 калорій, які необхідно враховувати у щоденному споживанні.
  • Пасивний інгредієнт: насіння чіа не спалюють жир безпосередньо. Їх потенційна користь полягає в сприянні насичення та потенційному зниженні загального споживання калорій.
  • Контроль порцій: споживання надмірної кількості насіння чіа може звести нанівець його переваги та призвести до небажаного збільшення ваги.

Хоча насіння чіа не може бути окремим рішенням для схуднення, воно може бути цінним доповненням до здорової дієти. Починайте з однієї-двох столових ложок на день, щоб уникнути дискомфорту в травній системі і забезпечте належну гідратацію під час його споживання, щоб уникнути запорів.

Раніше УНІАН писав про 6 корисних видів насіння, які варто додати у свій раціон, і чіа серед них - на першому місці.

Вас також можуть зацікавити новини: