У гарячий шоколад можна додавати не тільки горіхи та ваніль / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Гарячий шоколад - розкішний і дуже смачний напій незалежно від пори року. Насичене поєднання молока, шоколаду та цукру дуже просте, а простота приготування - лише одна з багатьох характеристик гарячого шоколаду, що робить його таким привабливим.

Хоча список інгредієнтів більшості гарячих шоколадних напоїв невеликий, є деякі добавки, які ні в якому разі не можна залишати без уваги. Одним з таких особливих інгредієнтів, який обов'язково потрібно додати в гарячий шоколад - сіль.

Видання Daily meal пише, що сіль дуже добре впливає на шоколадні напої з двох причин. По-перше, вона пом'якшує гіркий смак. Для приготування гарячого шоколаду часто використовують темний або гіркий шоколад, оскільки він надає напою потрібну шовковисту текстуру. Невелика кількість цукру в поєднанні з дрібкою солі дозволяє підкреслити текстуру шоколаду та надати йому солодкуватий присмак.

Відео дня

Сіль також допомагає досягти балансу між гірким і солодким смаком. Крім того, сіль допомагає надати гарячому шоколаду яскравіший смак завдяки своїй здатності посилювати солодкий смак.

Як сіль підсилює солодкість

Сіль - це не просто приправа, а дуже відомий підсилювач всіх видів смаку. Величезна сила солі пояснюється хімією. Певні смакові рецептори в нашому роті, як не дивно, активізуються тільки при наявності солі. Цей науковий факт, у свою чергу, означає, що сіль дійсно робить солодке смачнішим і складнішим.

Тонкі смакові відтінки, які раніше губилися при передачі, виходять на перший план, що робить десерт або напій ще більш смачним. Те ж саме можна сказати і про наші рецептори, якими ми сприймаємо запахи, вони під впливом солі розкриваються ще сильніше.

Навіть невелика дрібка солі проходить довгий шлях, і оскільки додавання її до списку інгредієнтів займає лише кілька секунд, чому б не витратити на це час? Зрештою, солоні десерти, такі як морозиво з солоною карамеллю, виходять дуже смачними, то чому б солі не бути і рецептом гарячого шоколаду?

Що ще можна додати в гарячий шоколад

Сіль - потужна добавка до гарячого шоколаду, але не єдина, яку можна спробувати. Екстракти для випічки - це інші поширені добавки, які можуть покращити смак цього напою. Наприклад, ванільний і мигдальний екстракти можуть надати напою неповторний смак.

Крім того, можна додавати корицю і кардамон, які можуть надати гарячому шоколаду пікантну родзинку, що відрізнить його від інших традиційних видів цього напою.

Для посилення шоколадного смаку можна додати трохи кави. Кава чудово доповнює шоколад, тому така добавка може зробити його ще більш смачним. Якщо вам подобається смак кави, спробуйте додати в чашку порцію еспресо. В іншому випадку додавання порошку еспресо не дасть кавового присмаку, але посилить смак шоколаду.

Оскільки в чашці вже є сіль, додавання карамелі до цього напою може створити солоно-карамельний гарячий шоколад. Просто посипте кухоль морською сіллю для гарніру, і все готово.

Раніше УНІАН писав, що одна додаткова чашка кави в день допомагає уникнути збільшення ваги.

Вас також можуть зацікавити новини: