
Гарячий шоколад - улюблений напій всіх ласунів. Густий солодкий напій наповнює енергією і чудово підвищує настрій. Гарячий шоколад можна приготувати в зимові свята для дітей або компанії дорослих. Раніше ми складали смачне меню на Новий рік - а солодкий шоколадний напій добре його доповнить.
Для приготування гарячого шоколаду беруть плитку чорного або гіркого шоколаду, а щоб згустити напій, використовують крохмаль. При відсутності шоколаду можна використовувати какао-порошок, але смак буде іншим. Подають гарячий шоколад з маршмеллоу або збитими вершками.
Рецепт гарячого шоколаду
- Молоко - 500 мл.
- Кукурудзяний або картопляний крохмаль або борошно – 1 ч. л.
- Чорний шоколад 70% - 120 г.
- Цукор - 2 ст. л.
Шоколад розкришити на маленькі шматочки. Молоко вилити в каструлю і довести до слабкого кипіння на середньому вогні. Помішувати до повного розчинення шоколаду. Додати в напій цукор і борошно або крохмаль. Щоб борошно не зібралося в грудку, його можна заздалегідь окремо розчинити з гарячим молоком. Розлити гарячий шоколад відразу після загустіння.

Гарячий шоколад з какао
- Какао-порошок - 5 ч. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Молоко 3% – 150 мл.
- Вершкове масло - маленький шматочок.
- Кориця, ваніль, зефір за смаком.
Змішати какао-порошок, цукор і пару ложок молока. Розтерти суміш до однорідності, щоб не було грудочок. Решту молоко поставити на вогонь і довести до кипіння. Вмішати в молоко суміш з какао, проварити кілька хвилин і розлити по чашках. Додати в молоко шматочок масла та спеції по бажанню.