Поради від шефа зроблять ваше пюре пухким та шовковистим / фото ua.depositphotos.com

Пюре - це дешева, смачна й дуже ситна страва. Шеф-кухар Мері-Френсіс Хек, яка працює на експериментальній кухні Bon Appetit, розповіла про дев'ять найкращих порад для приготування картоплі. Деякі з них можуть вас здивувати.

Як пише Mirror, все починається з вибору картоплі - краще використовувати більше одного сорту. Для оптимальної консистенції спробуйте одночасно воскову картоплю та з високим вмістом крохмалю. 

Далі переконайтесь, що добре вимили коренеплоди. Частки бруду у страві нікому не сподобаються. По-третє, не використовуйте окріп. Покладіть картоплю у холодну воду - завдяки поступовому нагріванню вона рівномірно звариться.

Відео дня

Також шеф-кухар радить солити воду та підтримувати стабільну температуру. Якщо картопля буде варитися на сильному вогні, то вона розпадеться. Перш ніж почати товкти, ретельно злийте воду.

Френсіс радить не економити на товкачці. Також можна перетирати через металеве ситечко. Правильний підбір інструментів зробить картоплю пухкою і без грудочок.

Крім того, вона рекомендує підігрівати молоко перед додаванням, завдяки цьому пюре буде теплим і гладким. Водночас масло має бути холодним. Вмішуйте його поступово для шовковистої текстури.

Інші кулінарні поради

Раніше експерт з макаронних виробів розповів про головні помилки у приготуванні пасти - як зробити, щоб макарони не злипалися.

Джеймі Олівер розкрив рецепт смачної курки

Відомий шеф-кухар Гордон Рамзі, який має три зірки Мішлен, розповів як готує найсмачніший суп з броколі.

Вас також можуть зацікавити новини: