Як приготувати смачне картопляне пюре - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, liveinternet.ru

Небагато страв можуть бути настільки ж універсальними і легкими в приготуванні, як картопляне пюре. В результаті гарнір став одним з найпопулярніших продуктів не тільки в Україні, але і в багатьох країнах світу.

Однак, як пише Daily Meal, найчастіше картопляне пюре, яке подають в ресторанах, набагато смачніше, ніж приготоване вдома. Більш того, воно часто має більш кремову текстуру і яскравий зовнішній вигляд.

Враховуючи, що картопляне пюре так просто зробити, дивно, що версія страви, приготована шеф-кухарем, може настільки відрізнятися від похмурої купи грудкуватої картоплі, яку подають багато домашніх кухарів. Ця величезна різниця виникає через кілька помилок у процесі приготування. Іншими словами, існує безліч причин, за якими ресторанне пюре смачніше домашнього.

Відео дня
  • У ресторанах використовують правильний сорт картоплі.
  • Кухарі готують картоплю рівномірно завдяки ідеальній нарізці на рівні шматочки.
  • У ресторанах часто використовуються альтернативні способи приготування, наприклад, пропарювання.
  • У ресторанах кухарі видаляють надлишок картопляного крохмалю.
  • На кухнях ресторанів використовується різноманітне обладнання, яке допомагає надати пюре ідеальну текстуру.

  • Картоплю в ресторанах перед пюруванням сушать.
  • Професійні кухарі використовують багато жиру і солі.
  • Молочні продукти для пюре зберігаються при правильній температурі.
  • Кухарі знають, в якому порядку додавати інгредієнти. Наприклад, спочатку необхідно додати вершкове масло, а вже потім молоко.
  • Кухарі ресторанів додають ароматизатори.
  • Картопляне пюре готується заздалегідь. Під час подачі картопля просто розігрівають і ділять на порції в міру надходження замовлень. При правильному приготуванні таке пюре нічим не гірше свіжоприготованого.
  • Картопляне пюре прикрашається.

Спробуйте приготувати пюре, використовуючи ці поради, і результат вас приємно здивує.

Ще поради кулінарам

Раніше УНІАН розповідав, чи потрібно мити рис перед варінням, а також навіщо в гарячий шоколад додають сіль.

Вас також можуть зацікавити новини: