Рамзі розкрив секрет приготування його супу з брокколі / фото ua.depositphotos.com

Відомий шеф-кухар Гордон Рамзі, який має три зірки Мішлен, поділився простим секретом, який зробить ваш суп з брокколі неймовірно смачним. 

Як пише Tasting table, можна очікувати, що рецепти такого професійного кухаря будуть складними та з важкодоступними інгредієнтами. Однак його суп, вперше опублікований у "Пристрасті Гордона Рамзі до смаку" дуже простий.

Він складається лише з брокколі, води, вершків, солі та перцю. Саме метод обережного варіння та приготування створює ту саму гладку основу. Подвійні вершки - це вишенька на торті, яка завершує це блюдо.

Відео дня

Як відомо, подвійні вершки містять 50% жиру, тоді як звичайні жирні вершки досягають лише 35%. Авжеж, якщо ви не можете знайти перші, то другі - також підійдуть як альтернатива.

Суп з брокколі Гордона Рамзі готується з увагою до деталей, що є ознакою фірмового вишуканого стилю цього шефа.

Зокрема, перед приготуванням він прибирає волокнисті стебла і залишає лише ніжні суцвіття брокколі. Після короткого кип’ятіння в підсоленій воді, Рамзі змішує брокколі з достатньою кількістю води, щоб отримати бездоганно гладку та глянсову текстуру без будь-яких грудочок чи волокнистих залишків. В отримане пюре кухар додає подвійні вершки і приправляє спеціями.

Зазначається, що важливо уникати заміни на згущені вершки або крем-фреш в цьому рецепті - вони можуть додати небажаний смак. Згущені вершки утворюються в результаті випікання подвійних вершків для випаровування частини вологи, щоб підвищити вміст вершкового жиру та підсмажити молочний цукор. Водночас крем-фреш, який схожий на сметану, має легку кислинку. Найкращою альтернативою є жирні вершки, які нададуть супу насиченості та чистого молочного смаку.

Інші кулінарні поради

Раніше Рамзі поділився своїми секретами приготування ідеального стейка.

Також УНІАН розповідав про секрети приготування яєчні від французького шеф-кухаря Жака Пепена.

Професійний пекар Клер Саффітц розробила ідеальний шоколадний торт

Вас також можуть зацікавити новини: