Грецька кава допомагає зберегти молодість / фото УНІАН

У наш час тривалість життя людей значно зросла. Однак, звичайно, є люди, які живуть набагато довше за інших, і багато з них проживають на грецькому острові Ікарія. Про це пише видання Greek City Times.

Зазначається, що багато вчених побували на Ікарії в пошуках відповідей, чому місцеві жителі тут живуть довше. Автор бестселерів New York Times Ден Бюттнер та його команда оголосили Ікарію однією з шести блакитних зон у всьому світі.

"Блакитна зона визначається як місце, де середовище сприятливе для похилого віку, і на Ікарії було виявлено, що жителі тут у кілька разів частіше досягають віку 90+, ніж зазвичай. На Ікарії значно менше випадків раку, серцево-судинних захворювань і діабету, рідко зустрічається слабоумство", - пише видання.

Деякі з найважливіших висновків досліджень, проведених тут, пов’язані з грецькою кавою, яку місцеві жителі вживають щодня. Грецьку каву не тільки сприймають як важливу частину грецької культури, але й тепер вважають її корисним напоєм для нашого здоров’я.

"Великі дослідження грецької кави виявили наявність сильних і потужних антиоксидантних інгредієнтів, які пов’язані з хорошою роботою серця, захистом від діабету ІІ типу та багато іншого", - ідеться у статті.

У дослідженні були обстежені жителі у віці від 55 до 100 років і досліджено зв'язок між споживанням кави та її впливом на рівень здоров'я літніх жителів острова. Результати показали, що понад 87% учасників щодня вживали грецьку каву та мали найкраще здоров’я судин, а їхні артерії вели себе як у людей молодшого віку.

Дослідники припускають, що деякі інгредієнти грецької кави, такі як згадані вище антиоксиданти, ймовірно, покращать функцію артерій, збільшуючи здатність організму засвоювати оксид азоту. Навіть для тих, хто страждає від високого кров'яного тиску, споживання кави показало кращий вплив на функцію ендотелію.

"Дослідники дійшли висновку, що грецька кава з її багатим вмістом поліфенолів і антиоксидантів, схоже, має широкий спектр переваг для міцного здоров’я, що дає нам ще більше підстав вживати цей напій", - резюмує видання.

Секрети довголіття - останні новини

Експерт з довголіття біолог Ендрю Стіл розкритикував популярні вітаміни. За його словами, продукти популярного біохакера Брайана Джонсона (Blueprint), які нібито борються зі старінням, містять невизначені, неефективні інгредієнти ,які "збільшують ризик смерті".

Також УНІАН повідомляв, що ветеран Юджин Петерсен, сержант армії США у відставці, відзначив 101-й день народження і розкрив свій секрет довголіття.

Вас також можуть зацікавити новини: