Які продукти корисні для серця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Щоб запобігти хворобам серця і їхнім ускладненням, особливу увагу необхідно приділяти здоровому харчуванню. Експерти рекомендують їсти більше свіжих фруктів, овочів і менше оброблених продуктів, пише deseret.com.

Суперпродукти для здоров'я серця-список

Ягоди. Згідно з дослідженням, ягоди багаті на антиоксидантні поліфеноли, які допомагають знизити ризик серцевих захворювань і поліпшити здоров'я серцево-судинної системи.

Авокадо. За даними Heart Foundation, здорові жири, подібні до тих, що містяться в авокадо, необхідні для здоров'я серця. Як зазначила дипломований дієтолог Крістін Розенблюм, авокадо також багатий на клітковину, калій і магній, необхідні для здоров'я серця.

Відео дня

Темний шоколад. За даними Клівлендської клініки, темний шоколад багатий на флаваноли, тип флавоноїдів, який корисний для серця, допомагає у відновленні клітин і може допомогти знизити кров'яний тиск.

Волоські горіхи. Дослідження, проведене в 2019 році, показало, що регулярне вживання горіхів, особливо волоських, пов'язане з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань та смертності від них.

Томати. Огляд 25 досліджень показує, що дієта з томатами може знизити ризик серцевих захворювань. Часте вживання томатів також корисно для рівня холестерину.

Жирна риба. За даними клініки Майо, жирна риба (лосось, скумбрія, сардина і озерна форель) багата на жирні кислоти омега-3, які допомагають знизити кров'яний тиск і зменшити кількість жирів у кровотоці.

Раніше було названо 10 найкращих закусок для схуднення, які допоможуть наростити м'язи.

Вас також можуть зацікавити новини: