Після закінчення навчання у 2020 році Леоні відмовилася від життя на рейках: на що вона їх проміняла / колаж УНІАН, фото pixabay.com, instagram.com/leoniemueller.work

Вартість життя перебуває на рекордно високому рівні, стає все складніше планувати бюджет на місяць, і орендарі дуже добре з цим знайомі, оскільки ціни на оренду житла стрімко зростають. Але одна жінка зізналася, що жила в поїзді, оскільки в той час їй це обходилося дешевше, ніж оренда нерухомості.

Після сварки з домовласником мешканка Німеччини Леоні Мюллер вирішила вести кочовий спосіб життя і проводити весь час в поїздах, і це вийшло дешевше, ніж оренда. Студентка купила річний проїзний майже за 350 євро, що означало, що вона могла сісти на будь-який поїзд у Німеччині, пише Mirror.

Навчаючись у поїздах і миючи волосся в раковинах вагонів, Леоні любила свій спосіб життя і стверджувала, що відчувала себе так, ніби "завжди була у відпустці". Знаючи, що вона не хоче жити у своїй колишній квартирі, вона почала жити в поїзді ще в 2015 році, поки навчалася.

Відео дня

"Я дійсно відчуваю себе як вдома в поїздах і можу відвідати набагато більше міст і побачити друзів, це як ніби постійно перебувати у відпустці. У поїздах завжди є чим зайнятися. Я хочу надихнути людей думати про свої звички та речі, які вони вважають нормальними", - сказала вона.

Живучи і подорожуючи без нічого, у неї з собою був тільки рюкзак з найнеобхіднішим одягом, планшетний комп'ютер і сумка з предметами гігієни. Вона виявила, що деякі друзі не були впевнені в її рішенні.

"Більшості моїх друзів ця ідея дуже подобається, хоча деякі вважають її досить авантюрною, а інші відреагували більш негативно: вони відчувають себе ображеними тим фактом, що я ставлю під сумнів звичний спосіб життя", - розповіла Леоне.

Закінчивши навчання в 2020 році, вона відмовилася від життя на рейках і замість цього вирішила жити на колесах. Вона перетворила VW Crafter 2015 року на крихітний будинок і ні про що не шкодує.

"Я буду робити це до тих пір, поки мені це подобається, і у мене немає плану щодо того, що я можу зробити колись пізніше. Я жодного разу не прокидаюся з думкою: у справжній квартирі ніч була б комфортнішою", - каже жінка.

Інші новини про Німеччину

Як повідомляв УНІАН, нове дослідження назвало Німеччину найгіршим місцем для проживання експатів, які переїжджають в країну як фахівці через роботу. Зокрема, майже кожен шостий з опитаних вважає, що у Німеччині важко знайти житло, в той час як більше половини вважають, що його важко собі дозволити.

Як пояснюють експерти, в Німеччині дуже високий відсоток орендарів, і тільки 50% німців володіють власним житлом. Тому ринок оренди може бути дуже конкурентним, особливо у великих містах країни.

Вас також можуть зацікавити новини: