Крейг закликав автомобілістів звернути увагу на найбільш поширену причину відмови ручного гальма / колаж УНІАН, фото TikTok / @walsallwood_tyre

Досвідчений механік розповів, як звичайна проблема з автомобілем може поставити під загрозу вашу безпеку.

Крейг з Walsall Wood Tire & Service у Уолсоллі, Вест-Мідлендс, зупинився на TikTok, щоб попередити водіїв про небезпечну несправність, пише The Sun.

Крейг закликав автомобілістів звернути увагу на найбільш поширену причину відмови ручного гальма. Він дав глядачам можливість зазирнути під машину, щоб вказати на конкретну частину, яка знаходиться під загрозою.

Відео дня

Важіль стоянкового гальма включається і утримує гальмо, коли ви натискаєте на ручне гальмо в автомобілі. Однак з часом цей механізм може почати спрацьовувати, роблячи його менш ефективним.

"Зазвичай ми бачимо, що саме цей важіль може прилипнути. Це відтворює вихідну точку для ручного гальма, тому ручне гальмо стає набагато слабшим", - сказав Крейг.

Якщо ситуація стане досить серйозною, це може навіть призвести до відмови в ТО. На щастя, виправити це досить просто. Все, що вам потрібно зробити, це нанести трохи WD-40 на механізм і продовжувати працювати до тих пір, поки він природним чином не повернеться на стопорний штифт, вбудований в корпус гальма.

Потім просто кілька разів натисніть педаль гальма і при необхідності відрегулюйте трос ручного гальма, хоча останню частину краще доручити професіоналам.

Просто обов'язково використовуйте колісні упори, щоб запобігти ковзанню автомобіля під час роботи з ручним гальмом, і тримайте його на стоянці або на передачі як додатковий запобіжний захід.

Також майте на увазі, що ця порада стосується лише автомобілів з дисковими та колодковими гальмами, тоді як моделі з барабанними гальмами або іншими системами, швидше за все, матимуть інший механізм ручного гальма.

Якщо ви не впевнені в тому, що є у вашому автомобілі, ви можете перевірити інструкцію з експлуатації або віднести його в гараж і доручити роботу професійно.

Коментатори в соціальних мережах були приголомшені цією проблемою.

Один написав: "Хороша порада". Інший додав: "Нагадує мені, що мені потрібно зробити своє, це час від часу прилипає".

Поради автомеханіків

Автомобільний експерт TikTok Дончешице добре відома своїм 2,2 мільйонам підписників своїми порадами щодо водіння, і вона часто детально розповідає, як максимально використати свій автомобіль. У своєму останньому відео вона пояснила, що ваша машина може повідомити вам, коли вона заблокована, і її дуже легко налаштувати.

Відомий в мережі Автомеханік Кріс Фікс показав простий трюк з мастилом, який допоможе вам з легкістю відкривати двері авто навіть під час найлютішого морозу.

Вас також можуть зацікавити новини: