Дресувальник сказав, собак яких порід не завів би / фото pixabay.com

Якщо ви давно хотіли завести собаку, нарешті вирішили це зробити і вибираєте породу, тоді потрібно врахувати кілька дуже важливих фактів. Зокрема, необхідно зрозуміти, для чого саме вам собака, розібратися з особливостями порід, дізнатися, які тварини вважаються схильними до хвороб, а які - найнеприємнішими і небезпечними. Тим, хто живе в місті, УНІАН вже радив, яка найкраща собака для квартири.

Є не одна найгірша порода собак - так вважає професійний дресувальник Гаррет Вінг. Експерт склав антирейтинг і поділитися ним у TikTok. Вінг стверджує, що ніколи б не завів собак таких порід:

  • середньоазійська вівчарка (алабай);
  • бладхаунд;
  • чихуахуа.

Дресувальник зазначив, що алабаї - дуже великі тварини (пси можуть важити понад 170 фунтів (більше, аніж 77 кг), і вони є чудовими охоронцями для домашньої худоби, але у нього таких тварин немає, тому і собака такої породи не потрібна.

Відео дня

За словами експерта, пси породи бладхаунд мають жирну шкіру, через яку смердять так, як ніяка інша собака, і цього запаху важко позбутися.

Вінг також дуже критикував чихуахуа. "Якби мені потрібен був трифунтовий (приблизно 1,4 кг - Ред.) демон з підземного світу, який не служив би ніякій іншій меті, крім як сидіти у мене на колінах і кусати все, що знаходиться в межах трьох футів (близько метра - Ред.) від мене, тоді я б завів чихуахуа", - стверджує він.

Крім того, ось які породи собак вважаються небезпечними:

  • пітбуль;
  • доберман;
  • німецька вівчарка;
  • чау-чау.

Варто зазначити, що цілий ряд порід вважають важким для дресури.

Які собаки найгірше піддаються дресуванню - список

Мініатюрні той-тер'єри можуть панікувати, робити різкі рухи й тим самим нашкодити собі. Ці собаки непрацездатні, їм краще швидко наробити шкоди і проситися на ручки до господарів.

Бладхаунд схильний до того, щоб активно вивчати зовнішній світ. Господареві буде складно довго утримувати його увагу, тому і навчати таку собаку чомусь новому досить складно.

Басет-гаунди дуже флегматичні, тому навчити їх якихось трюків - завдання не з легких.

Мастифи ледачі і у них дуже погана пам'ять - саме тому вчити представників цієї породи чомусь дуже непросто.

Бігль - це впертий і самостійний пес. Якщо захочете його чомусь навчити, готуйтеся до того, що тварина покаже вам свій характер.

Непросто працювати і з хаскі - у тварин цієї породи просто сила-силенна енергії, їм потрібно постійно рухатися. Вам може бути дуже важко зацікавити цих собак навчанням.

Чау-чау вважають самостійними і хитрими. Саме такі риси тварини ви можете помітити, якщо спробуєте їх навчати.

З афганськими хортами потрібно починати працювати з самого дитинства, коли аристократичність, зарозумілість і волелюбність цих псів знаходяться тільки "в зародку". Доросла тварина краще залишиться голодною, ніж буде підкорятися наказам людини.

У пекінесів дуже непростий характер, вони розуміють, чого від них домагаються, але просто можуть не захотіти догоджати людині. Цих тварин не вийде "підкупити" смаколиками.

Які породи собак найчастіше хворіють - перелік

Якщо не хочете великі суми витрачати на лікування свого вихованця, то спочатку потрібно дізнатися, які тварини славляться своєю хворобливістю.

Якщо ви заведете той-пуделя, то будьте готові до того, що, можливо, доведеться витратитися на операцію - у тварини в сечовому міхурі можуть утворитися камені.

Багато проблем зі здоров'ям загрожує лабрадорам-ретриверам, зокрема, у них часто виникають м'язова дистрофія і різні види раку.

Ротвейлер "світять", в тому числі епілепсія, артрит, остеохондроз і рак кісток.

У англійського бульдога можливі проблеми з очима, шкірою, ці тварини також схильні до ожиріння.

У англійського кокер-спанієля можуть виникнути, зокрема, проблеми з печінкою і серцем, епілепсія.

Німецьким вівчаркам загрожують проблеми з серцем, тазостегновим суглобом, шкірні алергії й катаракти.

У басет-гаундів може бути порушення згортання крові, проблеми з травленням і суглобами.

Якщо ви завели тварину, яка схильна до якихось захворювань, намагайтеся її частіше водити до ветеринара на огляд.

УНІАН раніше писав, як зрозуміти, що собака вас любить.

Вас також можуть зацікавити новини: