Розумні собаки для квартири - домашні улюбленці / depositphotos.com

Якщо ви дуже хочете собаку, але живете не в приватному будинку - все одно не варто відмовлятися від своєї мрії, навіть якщо кількість ваших квадратних метрів у багатоповерхівці могла бути й більшою. А визначитися з вибором маленького компаньйона допоможе розуміння, яким собакам комфортно жити в квартирі.

Який найкращий собака для квартири - топ-5 порід

Брюссельський гриффон

Зріст собаки не має перевищувати 25 см, а вага, зазвичай, становить 3-5 кг. Порода виведена в Бельгії. Існує їх три підвиди - гриффон брюссельський, гриффон бельгійський і брабансон. 

Відео дня
Маленькі бельгійські собаки - найкращі друзі / depositphotos.com

Гриффони прекрасно підходять для утримання в квартирі, водночас дуже люблять гуляти. Такі собаки - для квартири і дітей, вони життєрадісні, грайливі і стануть прекрасною компанією як для одного господаря, так і для всієї родини.

Особливого догляду не вимагають, але потребують періодичного розчісування і трімінгування. І, звичайно ж, підтримки чистоти і охайності.

Мальтійська болонка (мальтезе)

Декортивний доброзичливий компаньйон. Зріст дорослого собаки становить до 25 см, вага - 3-4 кг. Точної інформації про місце походження немає - вважається, що порода була виведена в одній з країн Середземномор'я, не обов'язково саме на Мальті. У середньовіччі були значно поширені у Франції, в Італії.

Мальтійська болонка-мальтезе / depositphotos.com

Шерсть болонки потребує постійного догляду, щоб собака виглядав аристократом, а не безхатьком. З іншого боку, всього лише щоденне розчісування - і ваш вихованець буде притягувати захоплені погляди навіть тих людей, які не виявляють особливої любові до чотирилапих друзів.

Допускається сезонна стрижка, щоб влітку собака не страждав від спеки, а взимку - від холоду.

Вест хайленд уайт тер'єр (весті)

Домашній улюбленець цієї породи - міцно збитий, але рухливий і веселий. Друга назва - західний високогірний білий тер'єр (west highland white terrier). Зріст собаки в холці становить до 30 см, вага - близько 7 кг.

Вест хайленд уайт тер'єр-самостійний і сміливий / depositphotos.com

Порода була виведена в Шотландії для полювання на дрібну дичину, тому весті вважається дуже активним собакою з підвищеною потребою у виході енергії.

Незважаючи на скромні габарити, весті - чудові охоронці. Доглядати за їх шерстю неважко, передбачається щотижневе розчісування і раз на півроку - похід на тримінгування.

Йоркширський тер'єр

Йорк цілком підходить як перший домашній вихованець, незважаючи на особливу потребу в догляді за шерстю, оскільки головне - вчасно відвідувати майстра і стежити, щоб не закисали очі. Розчісувати малюка бажано кілька разів на тиждень, щоб шерсть не звалювалася в ковтуни.

Йоркширський тер'єр - крихітний улюбленець всієї родини / depositphotos.com

Зріст йоркширських тер'єрів становить близько 20 см, вага - близько 3 кг.

Тварина прекрасно ставиться до дітей, любить гратися з ними. До великих собак може ставитися агресивно і гавкати на них на вулиці через почуття самозахисту. У той же час з собаками таких розмірів, які не лякають йорка, вони доброзичливі.

Пудель

Найрозумніші собаки для квартири, зручні в утриманні, добрі та слухняні. Дуже кмітливі, краще за всіх піддаються дресируванню. Виведена порода у Франції.

Пуделі граціозні і витончені незалежно від розміру, а ця порода передбачає їх цілих чотири:

  • той-пудель - висота в холці не перевищує 28 см;
  • карликовий пудель - від 28 до 35 см;
  • малий пудель - 35-45 см;
  • великий (королівський) - до 60 см.

За класифікацією Міжнародної кінологічної федерації пудель - декоративний компаньйон, це спокійні породи собак для квартири. Пудель обожнює дітей, не агресивний. Потребує регулярної стрижки та вичісування, але результат того вартий. Крім того, що пудель не линяє, він начисто позбавлений характерного собачого запаху.

Пудель - улюблений член сім'ї / depositphotos.com

Якого б вихованця ви собі не вибрали, головна пам'ятка - ми відповідаємо за тих, кого приручили. Навіть самий невибагливий собака вдома потребує уваги і догляду, регулярних прогулянок, це велика відповідальність.

Раніше УНІАН розповідав, чи підходить коргі для квартири: плюси і мінуси породи.

Вас також можуть зацікавити новини: