Дослідники поділилися, які властивості обліпихи в Канаді / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Учені в Канаді вирішили з'ясувати, яка користь обліпихи, вирощеної на канадській території, і дійшли висновку, що ягоди мають унікальні властивості.

Дослідження провели вчені з Меморіального університету Ньюфаундленда. Вчені з'ясували, що місце вирощування обліпихи впливає на поліфенольний профіль ягід цієї рослини - у сорті, який ріс у Ньюфаундленді, знайшли кілька з'єднань, що мають підвищену біологічну активність, пише eurekalert.org.

За відомостями вчених, ось чим корисна обліпиха - її екстракти під час проведення експериментів у штучних умовах показали багатообіцяючий антидіабетичний потенціал і можливість боротьби з ожирінням.

Відео дня

Один з авторів дослідження - аспірант Ренан Даніельскі, сказав, що, якщо ці ефекти підтвердяться всередині живого організму, вчені зможуть використовувати поліфеноли обліпихи з терапевтичною та фармакологічною метою, допомагаючи в профілактиці та лікуванні діабету, ожиріння та багатьох інших захворювань.

Цікава наука - що раніше повідомляли експерти

Раніше вчені порадили, як правильно відпочивати у вільний час.

Фахівець з медицини сну, доцент кафедри неврології в Школі медицини Університету Дьюка - доктор Марджорі Солтіс, говорила, що точно не визначено, скільки людині варто лежати у ліжку після пробудження. Водночас вона наголосила, що 30 хвилин для такого заняття є "хорошим порогом".

Довідка УНІАН. Поліфенолами називають категорію сполук, які знаходяться в рослинах. Рослини їх виробляють, щоб, зокрема, захиститися від сонячної радіації. Більшість із цих сполук - потужні антиоксиданти (речовини, які сповільнюють окислення).

Вас також можуть зацікавити новини: