Названо важливі правила відпочинку / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com і REUTERS

Дізнавшись, яка правильна поза для сну, варто з'ясувати, скільки ж можна бути в ліжку після пробудження.

Немає чіткого правила щодо того, скільки можна просто валятися під ковдрою, але "хороший поріг", - це 30 хвилин, публікує слова доктора, спеціаліста з медицини сну і доцента кафедри неврології в Школі медицини Університету Дьюка Марджорі Солтіс The New York Times. "Якщо ви прокидаєтеся і почуваєтеся добре, і це частина вашого розпорядку дня, вам не потрібно зупинятися", - вважає експерт. Вчена підкреслила, що необхідно прислухатися до свого тіла.

За словами доцента кафедри психології в Університеті Ферлі Дікінсона, психолога сну з Manhattan Therapy Collective Елеонори МакГлінчі, якщо людина хоче залишатися в ліжку весь день, оскільки відчуваєте вигорання, то варто це зробити і не засмучуватися.

Відео дня

"Але якщо це починає викликати у вас депресію або занепокоєння, або змушує вас піти з роботи і стати менш функціональним, тоді вам потрібно відступити", - наголосила експерт.

Ось як краще заснути - проста порада

Тренер зі сну Макс Кірстен говорив, що сон може покращитися завдяки споживанню перед сном ананаса чи його соку.

Експерт зазначав, що в цьому смачному фрукті є речовини, які дають змогу відчути організму сонливості, заспокоєння та розслаблення. Експерт зазначив, що в ананасі міститься триптофан - амінокислота, завдяки якій, зокрема, у мозку людини підвищується рівень гормону, який дає сигнал про початок сну (це мелатонін).

Вас також можуть зацікавити новини: