Напис на сорочці підлітка не сподобався в школі / фото ua.depositphotos.com

7-класника Ліама Моррісона зі штату Массачусетс відправили додому після того, як він з'явився в школі у сорочці з написом "Є тільки дві статі".

Він розповів виданню Mirror, його відвели вбік на уроці фізкультури та попросили піти після того, як він відмовився змінити суперечливу сорочку.

Але підліток заявив, що має право носити сорочку з таким написом, і запитав на шкільних зборах: "Почуття [інших] важливіші від моїх прав?".

Відео дня

Шкільний дрес-код забороняє носити одяг, який передбачає висловлювання ненависті або націлений на групи на основі таких характеристик, як гендерна ідентичність.

"Про що говорить моя сорочка? Є тільки дві статі. Нічого небезпечного, нічого загрозливого, просто заява, яку я вважаю фактом", — сказав Ліам Моррісон.

Підліток виступив з промовою на засіданні шкільного комітету, він стверджував, що напис на його футболці не був загрозливим.

Пізніше з'явилися повідомлення, що однодумці взяли участь у протесті біля школи, тримаючи в руках плакати з написами: "Є тільки дві статі" і "Тримайте політику в наших школах подалі". Ця акція була мирною.

Скандальне рішення в одній з австралійських шкіл

Школа Moorebank High School в Сіднеї, Австралія, встановила сканери відбитків пальців на вході в туалети нібито з метою запобігання вандалізму і відстеження переміщень учнів. Рішення зустріли з критикою. 

Вас також можуть зацікавити новини: