Омлет з м'ятою та козячим сиром урізноманітнить ваш ранок / фото pixabay

Британський шеф-кухар і автор статей Нігелла Лоусон відтворив "найкращий омлет", який вона коли-небудь їла під час відпустки на Корсиці у Середземному морі. 

Як пише Еxpress, Лоусон вважає цю страву найкращою для весняної пори. В оригінальному рецепті використовувався м'який гострий сир Броччіо. Він готується з овечого молока та сироватки на Корсиці. Шеф-кухар пропонує замінити його на звичайних козячий.

Щоб приготувати цей незвичайний сніданок візьміть:

Відео дня
  • яйця - 3 шт.;
  • перець, морська сіль;
  • вершкове масло - 15 г;
  • свіжа м'ята - 4 гілочки;
  • козячий сир - 100 г.

Яйця збиваємо з сіллю та перцем. Розтопіть масло на сковороді діаметром приблизно 25 см. Далі додайте подрібнену м'яту, залишивши трохи для посипки готової страви. Коли вона зашипить на маслі й стане яскраво-зеленою, влийте яйця. Далі покришіть сир і готуйте, піднімаючи омлет з боків так, щоб яєйця стікали вниз на пательню. Коли омлет виглядатиме майже готовим, але все ще буде трохи липким, складіть його тричі і посипте зверху залишками м'яти.

Інші поради щодо сніданку

Дещо раніше Джеймі Олівер поділився своїм варіантом найкращого омлету. Поєднання яєць, тортильї та овочів з зеленню дадуть вам багато енергії.

Крім того, Олівер розкрив найпоширеніші помилки в приготуванні омлету.

"Хтось додає молоко, хтось додає вершки, але якщо ви правильно приготували, вам нічого з цього не потрібно", — відзначив кухар.

Вас також можуть зацікавити новини: