Річард Морган розкрив свої секрети молодості і довголіття / скріншот

93-річний ірландець Річард Морган є чотириразовим чемпіоном світу з веслування у закритих приміщеннях. Він став учасником дослідження з вивчення здорового старіння, адже його серце, м'язи і легені як у людини вдвічі молодше, пише The Washington Post.

Як пише видання, результати Моргана показують, що у багатьох відношеннях він є зразком здорового старіння. В іншому ж він звичайний пенсіонер: колишній пекар і виробник акумуляторів зі скрипучими колінами, який не займався регулярними фізичними вправами, поки йому не виповнилося 70 років, і який досі тренується в основному в сараї на задньому дворі.

"Попри те, що його заняття фітнесом почалися у більш пізньому віці, на цей час він проїхав на веслуванні майже 10 разів навколо земної кулі і виграв чотири чемпіонати світу", - йдеться у публікації.

Відео дня

Секрети довголіття 93-річного чемпіона з веслування

Дослідники з Університету Лімеріка в Ірландії дійшли висновку, що Річард Морган розвинув свою фізичну форму за допомогою простої та відносно скороченої програми вправ:

  • щотижня він веслує близько 30 кілометрів, до 40 хвилин на день;
  • близько 70% тренування займають легкі вправи, 20% - у важкому ритмі, і ще 10% - з тотальною, ледь стійкою інтенсивністю;
  • два або три рази на тиждень він присвячує час силовим вправам: приблизно по три підходи випадів і згинань рук;
  • він їсть багато білка, його щоденне споживання регулярно перевищує звичайну рекомендацію дієтологів (близько 60 г білка).

Нагадаємо, раніше дослідник регенеративної медицини назвав продукт, який їсть щодня для довголіття.

Вас також можуть зацікавити новини: