Цей продукт дієтологи рекомендують їсти щодня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Те, що ми їмо, може сприяти довголіттю, навіть краще, ніж якби це могли обіцяти ліки. Зрештою, їжа більш доступна, ніж дорогі медикаменти, а також набагато смачніше.

Як пише журнал Parade, є один продукт, який зареєстровані дієтологи рекомендують їсти щодня, якщо ви хочете дожити до 100 років.

Суперпродукт №1 довгожителів

Доктор медичних наук, експерт з довголіття Дженніфер Шейнман зазначила, що, звичайно ж, важлива загальна дієта. При цьому здатною збільшити тривалість життя багато хто з фахівців називають середземноморську дієту. Йдеться про дієту, в якій пріоритет віддається цільнозерновим продуктам, овочам, фруктам і горіхам, а споживання червоного м'яса зводиться до мінімуму.

Відео дня

Якщо ж ви не звикли харчуватися таким чином, змінити свій раціон може бути складно. Доктор медичних наук, дипломований дієтолог і експерт з довголіття Елла Давар рекомендує один продукт, з якого варто починати свій перехід до більш здорового харчування. І це листова зелень (наприклад, капуста, шпинат, ромен і мангольд).

За словами фахівця, зелень багата на клітковину, антиоксиданти, мінерали та вітаміни. Як додала Девар, листова зелень дуже універсальна і її легко включати у різні страви:

"Ви можете додавати її у салати, смузі або печеню. Її також можна використовувати в якості обгорток для бутербродів, заправок для салатів, соусів або додавати в супи для підвищення поживності".

Доктор впевнена, що як тільки ви почнете включати листову зелень у свій раціон, ви практично відразу побачите зміни: "У короткостроковій перспективі регулярне вживання листової зелені може привести до підвищення рівня енергії, зниження ваги, поліпшення травлення і поліпшення засвоєння поживних речовин. Антиоксиданти у цій зелені також можуть сприяти поліпшенню стану шкіри та зменшенню запалення, забезпечуючи загальне відчуття благополуччя".

У довгостроковій перспективі, додала Давар, щоденне вживання листової зелені може сприяти поліпшенню здоров'я серцево-судинної системи, зниженню ризику хронічних захворювань та поліпшенню когнітивних функцій: "Велика кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини підтримує здоров'я кісток та імунну функцію, сприяючи збільшенню тривалості життя".

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали один заборонений тип продуктів, який не їдять довгожителі.

Вас також можуть зацікавити новини: