Що приготувати на Новий рік 2024 / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Традиція вшановувати символ року прийшла до нас із китайської культури. Символ 2024 року - Зелений Дерев'яний Дракон. Саме він диктує правила, за якими цей рік краще зустрічати. Розповідаємо, що поставити на Новий рік на стіл - які страви припадуть до смаку вогнедишному змію.

Новорічний стіл 2024 - що подавати 

Зелений Дерев'яний Дракон, під символом якого пройде прийдешній рік - дуже особливий. Це єдина міфічна істота з усіх 12 тварин китайського гороскопу і одна - з найбільш шанованих. На Сході Дракон асоціюється з аристократією і вважається покровителем імператорів. І ще в нього складний і владний характер, тому зі змієм краще не вступати в жодні дебати щодо новорічного меню, а просто приготувати те, що він найбільше любить.

Ось що потрібно включити за можливості у святкове меню:

Відео дня
  • риба, морепродукти - улюблені ласощі вогнедишного змія;
  • червоне м'ясо (свинина, яловичина);
  • птиця - індичка, качка, гусак;
  • страви з додаванням гострих спецій - наприклад, часнику, гострого червоного перцю, імбиру, а також гвоздики й анісу;
  • страви з рисом.

До цього списку можна додати твердий сир, свіжу зелень, доречними будуть і незвичайні страви на Новий рік, наприклад, цікаві салати - новорічний салат "Дракон" однозначно підлестить марнославному господареві року. Крім цього, на столі обов'язково мають бути свіжі фрукти, особливо апельсини - вони уособлюють достаток, і мандарини.

Чого не повинно бути на новорічному столі 2024 

По-перше, на святковий стіл у рік Дракона не варто подавати страви із зайця або кролика - це може образити міфічного покровителя року, адже за однією з легенд Дракон врятував цю тварину від біди.

Відвертає ніс вогнедишний і від курки - для нього це занадто проста їжа, а також від напівфабрикатів і консервів - Дракон віддає перевагу натуральній їжі. 

Головне правило новорічного столу: оскільки Дракон у культурі Сходу традиційно асоціюється зі щедрістю, то потрібно постаратися зробити так, щоб і стіл теж був якомога багатшим і красивішим. Використовуйте в сервіруванні свічки, а також зелений колір і червоне із золотим - символ року оцінить.

Раніше ми публікували поради астролога, що не можна готувати на Новий рік 2024, а також розповідали, які цікаві салати на Новий рік 2024 варто приготувати.

Вас також можуть зацікавити новини: