Секрети довголіття: названо суперпродукт №1, який потрібно їсти щодня

Цей продукт багатий на клітковину, антиоксиданти, мінерали та вітаміни.

Те, що ми їмо, може сприяти довголіттю, навіть краще, ніж якби це могли обіцяти ліки. Зрештою, їжа більш доступна, ніж дорогі медикаменти, а також набагато смачніше.

Як пише журнал Parade, є один продукт, який зареєстровані дієтологи рекомендують їсти щодня, якщо ви хочете дожити до 100 років.

Суперпродукт №1 довгожителів

Доктор медичних наук, експерт з довголіття Дженніфер Шейнман зазначила, що, звичайно ж, важлива загальна дієта. При цьому здатною збільшити тривалість життя багато хто з фахівців називають середземноморську дієту. Йдеться про дієту, в якій пріоритет віддається цільнозерновим продуктам, овочам, фруктам і горіхам, а споживання червоного м'яса зводиться до мінімуму.

Якщо ж ви не звикли харчуватися таким чином, змінити свій раціон може бути складно. Доктор медичних наук, дипломований дієтолог і експерт з довголіття Елла Давар рекомендує один продукт, з якого варто починати свій перехід до більш здорового харчування. І це листова зелень (наприклад, капуста, шпинат, ромен і мангольд).

За словами фахівця, зелень багата на клітковину, антиоксиданти, мінерали та вітаміни. Як додала Девар, листова зелень дуже універсальна і її легко включати у різні страви:

"Ви можете додавати її у салати, смузі або печеню. Її також можна використовувати в якості обгорток для бутербродів, заправок для салатів, соусів або додавати в супи для підвищення поживності".

Доктор впевнена, що як тільки ви почнете включати листову зелень у свій раціон, ви практично відразу побачите зміни: "У короткостроковій перспективі регулярне вживання листової зелені може привести до підвищення рівня енергії, зниження ваги, поліпшення травлення і поліпшення засвоєння поживних речовин. Антиоксиданти у цій зелені також можуть сприяти поліпшенню стану шкіри та зменшенню запалення, забезпечуючи загальне відчуття благополуччя".

У довгостроковій перспективі, додала Давар, щоденне вживання листової зелені може сприяти поліпшенню здоров'я серцево-судинної системи, зниженню ризику хронічних захворювань та поліпшенню когнітивних функцій: "Велика кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини підтримує здоров'я кісток та імунну функцію, сприяючи збільшенню тривалості життя".

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали один заборонений тип продуктів, який не їдять довгожителі.

Вас також можуть зацікавити новини: