Один середній банан містить близько 105 калорій / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато людей регулярно включають банани у свій раціон щодня - додають у ранкові пластівці або їдять без нічого, щоб зарядитися енергією перед тренуванням. Деякі ж при цьому банани всіляко уникають.

Як пише delish.com, дипломований лікар-дієтолог Лорен Манакер розповіла, чи безпечно їсти банани щодня.

За даними USDA, один середній банан містить близько 105 калорій, 27 вуглеводів, 14 грамів цукру, 5 грамів клітковини та 422 мг калію. Це також хороше джерело інших поживних речовин, таких як вітамін C, вітамін B6 та електроліти, включаючи магній, натрій і, звичайно ж, калій. Останній - життєво важливий для функцій клітин і м'язів, а також здоров'я серця.

Відео дня

У зв'язку з цим, дієтолог попередила, що банани не можуть бути хорошим щоденним вибором для усіх. За її словами, вони, можливо, не найкращий вибір для тих, хто дотримується дієти з низьким вмістом калію, або тих, у кого після вживання підвищується рівень цукру в крові.

При цьому фахівець додала, що у цілому їсти по банану на день безпечно, однак, це все ж залежить від індивідуального здоров'я кожної людини.

Вона також зазначила, що кількість бананів, яку людина може з'їсти на день, залежить від решти її щоденного раціону. Як то кажуть, занадто багато всього, навіть бананів, може мати свої недоліки, і краще прагнути до балансу.

Раніше УНІАН розповідав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте курку щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: