Дієтологи дали поради, чи варто їсти курятину щодня / фото ua.depositphotos.com

Курятина - один з найпопулярніших джерел білка в усьому світі. Завдяки своїй універсальності куряче м'ясо легко включається у раціон різноманітними стравами, пише журнал Parade.

Курятина, без сумніву, являє собою білок, який легко включити практично у будь-який прийом їжі, але чи корисно їсти її кожен день, розповіли дипломовані лікарі-дієтологи.

Як зазначила дієтолог Елізія Картлідж, найздоровіший спосіб приготування курятини не передбачає додавання будь-яких додаткових інгредієнтів, крім киплячої води:

Відео дня

"Зазвичай при такому приготуванні курятини воду доводять до кипіння, потім зменшують вогонь до мінімуму і обережно кладуть м'ясо у каструлю, дозволяючи йому варитися до повної готовності".

Доктор медичних наук, дієтолог Стейсі Робертс-Девіс вважає здоровими способами приготування курятини запікання і смаження на грилі, в них використовується менше доданих жирів.

Обидва дієтолога при цьому стверджують, що курятина, приготована одним з цих способів, може бути частиною здорового раціону.

"В цілому, курятина може бути відмінним джерелом білка з низьким вмістом жиру і поживним продуктом", - заявила Картлідж.

Разом з тим дієтологи рекомендують їсти курятину тільки кілька разів на тиждень.

Людина, яка щодня їсть курятину як основне джерело білка, ймовірно, не отримає достатньої кількості омега-3 у своєму раціоні, кажуть вони. Також курятина не є хорошим джерелом заліза, на відміну від яловичини, сочевиці та тофу. І щоденне вживання тільки курячого м'яса може привести до зниження енергії, а у важких випадках - до анемії.

Інші поживні речовини, яких може не вистачати тому, хто щодня їсть курятину, включають клітковину та вітамін D.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте твердий сир щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: