Вживання чорносливу може зменшити маркери запалення / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Щоденне вживання чорносливу може бути дуже корисним для здоров'я кісток і зменшення запалення.

Нове дослідження, опубліковане у журналі The Journal of Nutrition, показує, що чорнослив може заслужено вважатися суперпродуктом.

Як пише studyfinds.org, вчені встановили, що регулярне вживання чорносливу може зменшити маркери запалення, пов'язані зі здоров'ям кісток, і пом'якшити наслідки втрати кісткової маси у жінок в постменопаузі.

Відео дня

"Втрата кісткової маси є серйозною проблемою, на яку страждають більше 50 відсотків жінок старше 50 років, і лікування від неї немає", - розповіла керівник дослідження доктор Мері Джейн Де Соуза, професор кафедри кінезіології Університету штату Пенсільванія.

Результати дослідження демонструють помітне зниження кількості запальних цитокінів (білків, що регулюють запалення), а також активованих моноцитів (типу імунних клітин, пов'язаних з хронічним запаленням).

Зазначається, що це нове дослідження є частиною більшого, відомого як дослідження PRUNE, в якому вивчалися маркери імунного, запального і окисного стресу, пов'язані із захисною дією чорносливу на кістки у жінок в постменопаузі.

"У сукупності ці результати мають важливе практичне значення, враховуючи поширеність втрати кісткової маси серед цієї групи населення", - додала доктор де Соуза.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте кефір щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: