Кефір містить який містить високоякісний білок, кальцій і вітаміни A, D і B12 / фото ua.depositphotos.com

Кефір - це ферментований, багатий на пробіотики напій з кислим смаком і кремовою консистенцією, схожий на рідкий йогурт, пише Forbes.

Зареєстровані дієтологи розповіли про потенційні переваги кефіру для здоров'я, які варіюються від поліпшення здоров'я кишечника та контролю рівня цукру в крові до зменшення запалення.

"Кефір - це напій з високим вмістом поживних речовин, який містить високоякісний білок, кальцій і вітаміни A, D і B12", - зазначила зареєстрований дієтолог з Огайо і директор з питань харчування та регулювання Національної ради з молочних продуктів Меган Майзано.

Відео дня

Також він містить молочну, оцтову і гліколеву кислоти, невелику кількість етилового спирту, вуглекислий газ і полісахариди.

Кефір - користь для здоров'я

Кефір може принести ряд переваг для здоров'я, в тому числі сприяти здоров'ю кишкової мікрофлори, допомагає контролювати рівень цукру в крові та зменшувати запалення. Що говорять сучасні дослідження про потенційну користь кефіру для здоров'я:

Хороше джерело пробіотиків (дієтолог, що спеціалізується на здоров'ї кишечника Джулі Бальзамо зазначила, що кефір містить різні штами живих бактерій, що робить його багатим і різноманітним джерелом пробіотиків. Деякі з потенційних переваг пробіотиків включають їхню здатність змінювати склад бактерій у кишечнику, покращувати бар'єрну функцію кишечника, підтримувати здорове травлення та сприяти виробленню коротколанцюгових жирних кислот. Вони також можуть допомогти модулювати імунну систему та зменшити запалення).

Регулює рівень цукру в крові (споживання кефіру може допомогти контролювати рівень цукру в крові, особливо у людей з діабетом 2 типу).

Зменшує запалення (кефір пригнічує активність прозапальних цитокінів - білків, які відіграють роль у болю та запаленні - і збільшує концентрацію протизапальних цитокінів).

Покращує здоров'я мозку і настрій (на думку дієтологів, кефір знижує ризик та симптоми психологічних розладів, таких як тривога та депресія. Також він може впливати на пам'ять і когнітивні функції, знижувати ризик неврологічних захворювань завдяки своїй здатності зменшувати запалення).

Зміцнює кістки (кефір містить кальцій, вітамін D і фосфор, він може сприяти зміцненню та підтримці міцних кісток).

Захищає від вірусів (противірусні властивості кефіру можуть допомогти вашій імунній системі боротися з вірусними інфекціями).

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали продукти, які вони ніколи не їдять.

Вас також можуть зацікавити новини: