Снідано дуже важливий для здоров'я людини / фото ua.depositphotos.com

Сніданок завжди вважався найважливішим прийомом їжі протягом дня. Вчені виявили, що правильно підібрані продукти можуть знизити ризик інфаркту та інсульту.

Як пише Independent, якщо замінити одне яйце на жменю горіхів, це знизить ризик розвитку серцево-судинних захворювань до 17%, діабету - на 18% і ранньої смерті - на 15%.

Для розуміння небезпеки варто зазначити, що лише у Великій Британії від хвороб серця щодня вмирає 460 людей і 48 000 - щороку.

Відео дня

Також було виявлено, що люди, які замінили 50 грамів обробленого м’яса (еквівалент ковбаси) бобовими мали на 23% менший ризик смерті від серцево-судинних захворювань або їхнього розвитку. У разі заміни такого продукту на горіхи, результат був ще кращий - 27%. 

"Багато людей починають день з яйця або смаженого м’яса на сніданок, але результати цього аналізу свідчать про те, що краще замінити ці продукти рослинними. Також є докази того, що людям може бути корисно замінити м’ясо птиці рослинною їжею, хоча доказів заміни молочних продуктів мало", - зазначила доктор Сабріна Шлезінгер.

Водночас  немає жодної користі у заміні риби та морепродуктів на рослинні варіанти. Це стосується й молочних продуктів.

Інші поради щодо харчування

Як розповіла дієтолог Крутіка Нанаваті, існує дві категорії продуктів, які в жодному разі не можна обирати на сніданок. Вони не дадуть знизити рівень холестерину, уникнути закупорки артерій і схуднути. 

Лише одна жменька горіхів забезпечить вас безліччю поживних речовин. У ньому є не тільки основні вітаміни та мінерали, а й білки та здорові жири.

Вас також можуть зацікавити новини: