Мигдаль неймовірно корисний для людського організму / фото ua.depositphotos.com

Їжа, яку ви споживаєте щодня, впливає не тільки на вагу, а й на весь стан вашого здоров'я - від психіки до серцево-судинної системи. У зв'язку з цим дуже важливо підбирати продукти, які багаті поживними речовинами.

Видання She finds поговорило з дієтологом Крутікою Нанаваті. За її словами, існує один суперпродукт з безліччю варіантів - мигдаль.

Однією з головних його переваг для здоров’я є той факт, що він багатий здоровими жирами  та антиоксидантами, які можуть підтримувати ваше серце здоровим і навіть знижувати ризик серцево-судинних захворювань.

Відео дня

"Вони можуть ефективно боротися із запаленням і знижувати рівень ЛПНЩ, або "поганого" холестерину, тим самим знижуючи ризик серцевих захворювань", — говорить Нанаваті.

 Вона закликає "балувати себе цією поживною закускою, щоб підтримати здоров’я та благополуччя свого серця". Крім того, цей горіх може ще й покращити ваш сон. Мигдаль допоможе не тільки краще засинати, а й спати всю ніч не прокидаючись. Це пов'язано з тим, що його поживні речовини, серед яких магній, зменшують стрес і сприяють розслабленню. 

"Магній, мінерал, відомий своєю ключовою роллю в регулюванні сну, відіграє важливу роль у забезпеченні спокійної ночі. Безсоння та труднощі із засипанням можна пояснити дефіцитом магнію. Включивши мигдаль у свій раціон, ви можете покращити якість сну, особливо для людей, які борються з безсонням", - пояснила дієтолог.

На щастя, цей горіх не тільки є чудовою закускою, а й дуже універсальний для додавання у страви. Це дозволяє регулярно його вживати.

"Один з поширених підходів — додавати жменю мигдалю до збалансованого сніданку або насолоджуватися ним як ситною закускою між прийомами їжі. Мигдаль також може покращити смак і текстуру салатів і йогуртів або навіть служити чудовою хрусткою начинкою для варених овочів", - додає Нанаваті.

Однак важливо пам'ятати, що горіхи дуже калорійні, а тому треба слідкувати зі тим, скільки ви їх з'їсте. 

Інші поради щодо їжі

Нещодавно : вчені поставили крапку у суперечці про "хороші" та "погані" вуглеводи. Нове дослідження показало, що не можна просто прибрати все, що ви вважаєте шкідливим.

Також вони назвали 10 продуктів, які можуть викликати "затуманення" мозку. Серед них - харчові добавки, алкоголь, цукерки та газована вода, смажена їжа тощо.

Крім того, дієтологи розкрили суперпродукт, який допоможе вам схуднути.

Вас також можуть зацікавити новини: