Арахіс зможе замінити упаковки вітамінів / фото ua.depositphotos

Кожна людина хоче бути здоровою та гарною. Харчування - це одна з важливих складових цього питання. На щастя, існують суперпродукти, які несуть велику користь.

Серед них, як пише Times of india, є арахіс. Лише одна жменька цих горіхів забезпечить вас безліччю поживних речовин. У ньому є не тільки основні вітаміни та мінерали, а й білки та здорові жири.

Як відомо, білок - є важливою поживною речовиною і відіграє важливу роль у багатьох функціях організму. Завдяки цій особливості арахіс є чудовим вибором для вегетаріанців і веганів. Він забезпечує приблизно 7-9 грамів білка на порцію, що приблизно еквівалентно вмісту білка в яйці.

Відео дня

Арахіс зазвичай уникають через його жирність. Ці горіхи переважно складаються з мононенасичених і поліненасичених жирів, які мають різні переваги для здоров’я. Мононенасичені -  можуть допомогти покращити здоров’я серця шляхом зниження рівня холестерину, тоді як поліненасичені - містять незамінні омега-3 і омега-6 жирні кислоти, які підтримують роботу мозку і знижують ризик хронічних захворювань.

Крім того, арахіс допомагає травленню. Він містить багато харчових волокон. Лише жменька цих горіхів може забезпечити вас значною дозою клітковини, яка має вирішальне значення для підтримки здорової системи травлення. Арахіс сприяє регулярному випорожненню кішкивника, запобігає запорам і може допомогти контролювати вагу, сприяючи відчуттю ситості. Крім того, клітковина в арахісі може регулювати рівень цукру в крові, що робить його цінним перекусом для хворих на діабет.

Також ці горіхи містять широкий спектр необхідних вітамінів і мінералів. Арахіс багатий вітаміном Е, який діє як антиоксидант, захищаючи клітини від пошкодження. Містить він і значну кількість інших вітамінів групи В, таких як ніацин і фолієва кислота, які відіграють важливу роль в енергетичному обміні та здоров’ї в цілому. Що стосується мінералів, то арахіс містить магній, фосфор і калій, які необхідні для нормального функціонування організму.

Хоча вважається, що горіхи призводять до збільшення ваги, включення жмені арахісу у ваш раціон може допомогти в контролі цього питання. Завдяки високому вмісту білка та клітковини арахіс сприяє насиченню, зменшуючи загальне споживання калорій. Це особливо корисно для тих, хто хоче зберегти або схуднути

Якщо ви не любите горіхи, то можна додати до свого раціону арахісове масло. Воно має зараз багато різних смаків. Просто додайте його у смузі, намажте на цільнозерновий хліб або їжте з фруктами.

Інші поради щодо їжі

Нещодавно науковці розкрили правду про "хороші" та "погані" вуглеводи. Нове дослідження показало, що не можна просто прибрати все, що ви вважаєте шкідливим.

Також вчені назвали 10 продуктів, які можуть викликати "затуманення" мозку, й суперпродукт, який допоможе вам схуднути.

Вас також можуть зацікавити новини: