Після тренування дуже важливо поповнити запаси поживних речовин / фото ua.depositphotos.com

Оскільки під час тренування наш організм спалює багато поживних речовин, що дають енергію, після занять їх необхідно поповнювати, передає USA Today.

Зазначається, що, крім поповнення сил, потрібна їжа, яка допоможе запобігти травмам і відновити пошкоджену м'язову тканину.

"Нездатність вживати правильну їжу або компенсувати рідини після тренування у кінцевому підсумку призведе до дефіциту енергії і труднощів у відновленні", - пояснив доктор Метью Анастазі.

Відео дня

Що їсти після тренування

Дипломований дієтолог Керолайн Сьюзі розповіла, що втрачену енергію заповнює вживання вуглеводів (джерела - фрукти і овочі, цільнозернові продукти, квасоля, картопля, сочевиця, коричневий рис і овес).

Також важливо заповнювати втрати рідини у результаті потовиділення, пов'язаного з фізичними вправами.

Доцент кафедри у Медичній школі Массачусетського університету Барбара Олендські додала, що після тренування не менш важливо споживати здорові джерела білка:

"Цілі фрукти та білок можуть містити антиоксиданти, які сприяють відновленню м'язів. Обов'язково вживайте хороші жири, такі як риба, нежирні білки, бобові, авокадо та яйця, а також уникайте або обмежуйте погані жири, такі як сири, молочні продукти з високим вмістом жиру та жирне м'ясо".

Що не можна їсти після тренування

За словами Олендські, після занять спортом слід уникати солодкої їжі та напоїв, а також продуктів з високим вмістом насичених жирів або гідрогенізованих олій:

"Ці продукти будуть перешкоджати нарощуванню м'язової маси і посилювати хворобливість".

Дієтолог Леслі Бончі зазначила, що не рекомендується після тренування їсти сухі продукти.

Коли краще їсти після тренування

Фахівці пропонують почекати з їжею 30 хвилин після тренування, щоб "уникнути судом і порушення всмоктування".

Водночас важливо не чекати занадто довго (понад 2 годин), щоб отримати вищезгадані переваги від поповнення запасів поживних речовин і відновлення м'язової тканини.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що станеться з тілом, якщо цілий місяць ходити по 15 тисяч кроків.

Вас також можуть зацікавити новини: