Деякі види сніданку не принесуть вам користі / фото ua.depositphotos.com

Ваш сніданок - це перший прийом їжі зранку після майже 10-12 годин голодування, тож він має бути надзвичайно здоровим. Він повинен бути наповнений основними вітамінами та мінералами, які можуть допомогти підвищити рівень енергії та підтримувати бадьорість протягом дня.

Тому переконайтеся, що ви не робите помилок зі сніданком.  Як пише HealthShots, на думку дієтолога  Комала Маліка, є вісім нездорових продуктів, яких варто уникати або принаймні споживати в помірних кількостях.

1. Солодкі пластівці

Солодкі пластівці можуть викликати непотрібні стрибки цукру.  Краще вибирайте цільнозернові пластівці з низьким вмістом цукру, щоб підтримувати стабільний рівень енергії.

Відео дня

2. Йогурти з домішками.

Йогурти з додатками в стаканчиках часто містять прихований цукор і штучні добавки. Замість цього виберіть звичайний грецький йогурт і додайте свіжі фрукти або крапельку меду для солодкості.

3. Білий хліб

Білий хліб виготовляють із очищеного борошна, в якому немає клітковини та поживних речовин, які містяться в цільному зерні. Вибирайте цільнозерновий хліб, щоб забезпечити своє тіло стійкою енергією та необхідними поживними речовинами

4. Бутерброди з нездоровою начинкою

Такі бутерброди сприяють надлишку насичених жирів і порожніх калорій. Вам краще вибрати цільнозерновий хліб і нежирні білки, такі як яєчні білки, і додати овочі для поживного та ситного бутерброда на сніданок.

5. Млинці і сироп

Традиційні млинці та сироп можуть бути цукровою пасткою. Замість цього вибирайте млинці з цільнозернового або мигдального борошна і посипте їх свіжими ягодами або невеликою кількістю чистого кленового сиропу.

6. Оброблене м’ясо на сніданок

Бекон і ковбаса або консервована квасоля можуть бути основними продуктами для сніданку, але їх високий вміст натрію та насичених жирів може бути шкідливим. Вибирайте пісні джерела білка або рослинні альтернативи, щоб ваш сніданок був збалансованим і корисним для серця.

7. Мафіни і тістечка

Незважаючи на те, що куплені в магазині кекси та тістечка зручні, вони часто містять багато рафінованого цукру та нездорових жирів. Випікайте самостійно, використовуючи цільнозернове борошно, і додайте фрукти або горіхи для додаткової поживності. 

8. Магазинні фруктові соки

Магазинні фруктові соки можуть здатися здоровим вибором, але вони часто не містять клітковини та містять доданий цукор. Вибирайте цілі фрукти або робіть власний свіжовичавлений сік, щоб отримати повний спектр поживних речовин без штучних добавок.

Для здорового сніданку завжди бажано їсти домашню їжу без додавання цукру чи жиру. Ви можете насолоджуватися омлетами, вівсянкою, пудингом з насіння чіа тощо.

Раніше дієтологи порадили, що їсти на сніданок для зниження ризику інсульту. А відомий шеф-кухар джеймі Олівер поділився рецептом сніданку для всієї родини, який можна приготувати на одній сковорідці.

Вас також можуть зацікавити новини: