Рецепт недільного сніданку від Джеймі Олівера / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Вікіпедія

Повноцінний сніданок для всієї родини можна приготувати лише на одній сковороді. Це доводить рецепт легендарного телевізійного шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Він поділився рецептом, який відмінно підходить для неділі, адже завдяки тому, що готування відбувається всього на одній сковороді, відпадає необхідність перемивати гору посуду.

Отже, по неділях потрібно розслабитися, а що ще потрібно з тарілкою сосисок, бекону і яєць? Легка страва буде готова всже за 25 хвилин, і відразу після цього ви зможете повернутися до ледачого проведення часу на дивані.

Відео дня

Джеймі поділився рецептом на своєму YouTube-каналі і пояснив: "Цей рецепт повністю заснований на принципі приготування сніданку на одній сковороді. Ця страва розрахована на трьох щасливчиків, але кількість легко змінити. Щоб збільшити або зменшити масштаб, просто змініть розмір пательні. Це їжа чемпіонів".

Сніданок на сковороді від Джеймі Олівера

Інгредієнти

  • Три скибочки копченого бекону.
  • Чотири сосиски.
  • Оливкова олія для смаження.
  • 160 г стиглих помідорів.
  • Чотири великих яйця.
  • Три скибочки хліба.

Спосіб приготування

Поставте велику сковороду з антипригарним покриттям на середній вогонь і налийте 1/2 столової ложки оливкової олії.

Покладіть бекон і ковбаси на сковороду і обсмажте 10-12 хвилин, час від часу перевертаючи. За цей час бекон повинен стати золотистого кольору, а сосиски просмажитися.

Коли вони приготуються, вийміть їх з пательні, але залиште масло і жир на сковороді.

Зменшіть вогонь до мінімуму, потім розріжте помідори навпіл або на четвертинки і помістіть їх на сковороду на кілька хвилин, щоб обсмажити.

Вбийте яйця. Поки вони смажаться, наріжте бекон і ковбаси і поверніть їх на сковороду. Переконайтеся, що вони розташовані рівномірно, щоб кожен отримав щедру і рівномірну порцію.

Приправте щіпкою чорного перцю і накрийте сковороду кришкою, поки яйця не приготуються до потрібної міри. Під час приготування підсмажте хліб у тостері.

Готову страву викладіть кожному на тарілку і не забудьте додати тост. Насолоджувйтеся.

Може спробуєте приготувати цю страву вже найближчої неділі?

Більше рецептів Джеймі Олівера

Раніше знаменитий шеф-кухар розкрив секрет, як приготувати найсмачнішу запечену картоплюя у світі, а також поділився рецептом чудового рибного пирога, який можна приготувати всього за 35 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: