Шинка містить всі дев'ять незамінних амінокислот / фото ua.depositphotos.com

Свинина є найпоширенішим м'ясом у світі. Й для багатьох шинка стає центральним елементом святкової вечері.

Як пише Eat This, Not That, магістр медичних наук, дипломований дієтолог з Нью-Йорка Кетрін Брукінг розповіла, що шинка містить усі дев'ять незамінних амінокислот, що робить її повноцінним білком. Спеціаліст розповіла, що відбувається з вашим тілом, коли ви регулярно їсте шинку:

  • може допомогти вам наростити м'язову масу (Американський коледж спортивної медицини рекомендує щодня їсти від 0,5 до 0,8 грама білка на фунт ваги тіла, і шинка може легко допомогти вам досягти цієї мети);
  • може допомогти схуднути (якщо ви хочете схуднути або зберегти втрату ваги протягом тривалого часу, вам слід визначити пріоритетність білка в кожному прийомі їжі. І тут може допомогти шинка, тому що це надійне джерело білка);
  • забезпечить організм важливими мікроелементами (шинка, як і інші види червоного м'яса, є хорошим джерелом великої кількості вітамінів та мінералів);
  • може сприяти запаленню і посиленню ризика захворювань (багато видів шинки копчені або в'ялені, що надає м'ясу особливий смак, але також надає йому і деякі шкідливі для здоров'я властивості);
  • може сприяти проблемам із серцем (в'ялена та копчена шинка також має високий вміст натрію, і, за словами дієтолога, дієта з високим вмістом натрію може підвищити артеріальний тиск у деяких людей).

Відео дня

Як зазначила дієтолог, багато агентств охорони здоров'я рекомендують обмежити споживання обробленого м'яса, оскільки воно пов'язане з більш високим ризиком розвитку деяких видів раку, включаючи рак шлунка, колоректальний рак та інші види раку.

Якщо ви вирішите додати шинку до свого раціону, вибирайте свіжу, рекомендує фахівець: "Зазвичай свіжа шинка містить менше натрію і менше сполук, що викликають рак, ніж в'ялена або копчена".

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте курку щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: