Кава здатна поліпшити пильність і концентрацію, а також може допомогти у боротьбі з депресією / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Крім того, що кава смачна, вона також може вплинути на загальний стан здоров'я. Фахівці розповіли. що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте більше однієї чашки кави щодня.

Як пише журнал Parade, якщо ви не надчутливі до кофеїну, ви, ймовірно, отримаєте чимало переваг, якщо не зловживатимите:

  • Поліпшення пильності, концентрації та рівня енергії. Кофеїн дійсно дає "поштовх". За словами дієтологів, він є хімічним стимулятором, який блокує рецептори у мозку, які викликають втому. Кофеїн стимулює нервову систему і може допомогти підвищити продуктивність на роботі або під час навчання.
  • Поліпшення здоров'я печінки. Фахівці стверджують, що кава робить позитивний вплив на здоров'я печінки, особливо у людей з гепатитом B і C, а також з алкогольною залежністю. Вважається, що інгредієнти та рослинні сполуки кави допомагають запобігти фіброзу печінки, а також накопиченню жиру в організмі.
  • Задоволення щоденних потреб організму в рідині. Кава може сприяти досягненню цілей гідратації на день. Кофеїн є сечогінним засобом, але не викликає зневоднення, оскільки не призводить до втрати більшої кількості рідини.
  • Зниження ризику захворювань. Вважається, що вживання кави пов'язане зі зниженням ризику розвитку деяких видів раку, діабету 2 типу, серцевих захворювань, нейродегенеративних захворювань та депресії.
  • Поліпшення психічного здоров'я. Хоча кофеїн може викликати нервозність у тривожних людей, якщо ви боретеся з депресією, кава може вам допомогти.

Відео дня

У тому випадку, якщо ви зловживаєте кавою, то можете зіткнутися з низкою проблем. Оскільки кава стимулює мозок і бореться з втомою, вживання занадто багато кави або у невідповідний час може призвести до поганого сну.

За словами дієтологів, рекомендована кількість кофеїну на день становить 400 мг, в одній чашці кави об'ємом 8 унцій міститься близько 90 мг кофеїну.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що, згідно з новим дослідженням, недолік сну загрожує психічному здоров'ю 78% дорослих.

Вас також можуть зацікавити новини: