2 столові ложки і 8 унцій води-золотий стандарт для ідеальної чашки кави / фото ua.depositphotos.com

Приготування ідеальної чашки кави - це справжнє мистецтво. Занадто багато кавової гущі - і ви отримаєте чашку гіркої кави, яку буде неприємно пити, а недостатня кількість кавової гущі - ви отримаєте слабку каву, яка може бути кислою або нагадувати за смаком воду.

Видання Tastingtable пишеи, що існує співвідношення кави та води, яке вважається золотим стандартом для ідеальної чашки ранкового напою. Для міцної, але загартованої кави використовуйте дві столові ложки меленої кави на кожну 8-унційну чашку води. Це виграшне поєднання допоможе приготувати чашку улюбленого кофеїнового напою, який завжди оцінять друзі і близькі.

Якщо ви покладаєтесь на кавову ложку, зупиніться. Універсального, відповідного для всіх варіанту не існує. Одні можуть дорівнювати одній столовій ложці, інші - двом. Щоб досягти точності, візьміть дві столові ложки, але не переповнюйте їх, а розрівняйте верхівку.

Відео дня

Правильно наливайте воду

Якщо співвідношення 2 столові ложки до 8 унцій води здасться вам занадто сильним для вашого тонкого смаку, ви завжди можете зменшити кількість меленої кави до 1½ столової ложки, щоб отримати більш м'який смак. Використовуйте співвідношення 2:8 як орієнтир і коригуйте його за потребою. Але кавова гуща - не єдиний інгредієнт, який вимагає точності при приготуванні кави. Для води теж потрібно використовувати мірні стаканчики.

Не всі кавоварки однаково маркують мірні стаканчики. В одних - шість унцій, в інших  - п'ять унцій. Використання мірної чашки дозволить вам визначити основну кількість води, яку ви хочете використати, і яку ви зможете коригувати за потреби. Однак вам також потрібно враховувати ступінь обсмажування, яку ви обираєте.

Для вилучення аромату кави світлого обсмаження потрібно більше води, ніж для темного обсмаження. Це дозволить розкрити солодкі нотки цієї кави і зробити його більш смачним. Якщо ви готуєте каву в кавоварці або методом заварювання, вибирайте середній помел. 

Як раніше писав УНІАН, що вчений розвінчав 7 найбільших міфів про каву.

Вас також можуть зацікавити новини: