Взимку наш організм потребує більше води, ніж звичайно / фото ua.depositphotos.com

Взимку між пляшкою з водою та чашкою какао ви швидше за все виберете останню, однак у морозні місяці достатнє зволоження організму є більш важливим, ніж будь-коли. Нехтування гідратацією взимку може призвести до цілого ряду проблем зі здоров'ям, включаючи ослаблення імунної функції та погіршення стану шкіри.  Портал Eat This, Not That з посиланням на Керолайн Янг, кандидата медичних наук, зареєстрованого дієтолога, наводить 10 причин, чому взимку потрібно пити більше води, ніж зазвичай.

1. Взимку організм втрачає більше води.

Взимку через сухе повітря ваш організм відчуває підвищену втрату вологи. Це явище відбувається через дихання та випаровування через шкіру, тому вкрай важливо компенсувати втрату рідини, збільшуючи споживання води.

Відео дня

2. Питна вода допомагає збалансувати електроліти.

Дослідження показують, що правильна гідратація має важливе значення для підтримки електролітного балансу - навіть взимку. Регулярне споживання води може допомогти вам досягти здорового балансу електролітів для оптимальної роботи нервів і м'язів.

3. У холодну погоду ви мочитесь частіше.

Янг зазначає, що перебування в холодному середовищі може змусити нирки виділяти більше сечі, ніж зазвичай, що робить питну воду особливо важливою для запобігання зневоднення.

4. Ваша імунна система слабшає в холодному середовищі.

Вживання більшої кількості води може підтримати оптимальну імунну функцію, стимулюючи вироблення і рух імунних клітин.

5. Холодні температури сушать шкіру.

Однак, за словами Янг, вживання великої кількості води може допомогти зволожити шкіру зсередини і запобігти сухості шкіри.

6. Питна вода допомагає краще регулювати температуру тіла.

Вживання води покращує терморегуляцію, допомагаючи вам краще адаптуватися до низьких температур. Якщо ви будете стежити за рівнем своєї гідратації, це допоможе вашому тілу природним чином зігріватися протягом холодних зимових місяців.

7. Спека в приміщенні зневоднює вас більше, ніж повітря на вулиці.

Штучне опалення спричиняє сухість повітря в приміщенні, збільшуючи втрату води через дихання та випаровування зі шкіри. Взимку необхідно пити більше води, щоб протидіяти зневоднювальному впливу опалення в приміщенні.

8. Достатнє зволоження організму допомагає запобігти набору зайвої ваги взимку.

Зневоднення часто можна сплутати з голодом, що призводить до переїдання. Достатній рівень водного балансу допоможе вам регулювати апетит, зменшити тягу до їжі та покращити здатність організму розрізняти спрагу та голод.

9. Ваше тіло потребує більше води, щоб дихати за холодних температур.

При низьких температурах ваша дихальна система працює інтенсивніше і вимагає від вас більшої кількості води. Крім того, сухе холодне повітря може негативно впливати на легені, а постійна гідратація підтримує слизові оболонки дихальних шляхів.

10. Ви не помічаєте, як сильно пітнієте порівняно з теплою погодою.

Незважаючи на низькі температури, взимку ваше тіло все одно пітніє - хоча й менш помітно, ніж у теплу погоду. Але ви можете цього не помічати і не усвідомлювати, скільки рідини втрачаєте.

Раніше УНІАН писав про 7 чаїв, що полегшують симптоми депресії, а також розповідав, що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте м'ятний чай щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: