Як зберігати яйця в холодильнику / фото ua.depositphotos.com

Яйця - це продукт який є практично у кожному домі та активно використовується в приготуванні страв. Однак вони мають свій обмежений термін придатності.

Як пише Parade, якщо зберігати яйця в холодильнику, вони можуть залишатись свіжими протягом 3-5 тижнів з дати виробництва. 

"Термін придатності є ознакою якості та свіжості. Це означає, що після цих дат ви почнете спостерігати погіршення якості. Терміни придатності не є ознакою безпеки продукту", - зазначив Рафаель Рівера, директор з харчової безпеки та виробничих програм Асоціації птахівництва та яєць США.

Відео дня

Таким чином, якщо яйця зберігалась з дотриманням температурного режиму й пройдуть перевірку на свіжість, вони будуть безпечними для вживання. Яйце зіпсувалось, якщо має неприємний запах, коли ви його розбили.

"Несвіжі яйця, як правило, розтікаються, коли ви їх розбиваєте, тому що оболонки навколо жовтка та білка не такі цілі... Свіжі яйця не мають тухлого запаху, не здаються каламутними чи рідкими. Це ознаки старих або зіпсованих яєць, які не можна споживати. Свіжі яйця мають твердий яєчний жовток, і яєчний білок також твердий, навіть якщо трохи закінчиться", — каже Рівера.

Існує також хороший тест на придатність. Візьміть глибоку ємність з водою і опустіть туди яйця. Якщо вони свіжі, то потонуть, а погані - плавають через велику повітряну камеру всередині шкаралупи.

Зберігання яєць

Дещо раніше експерти дали поради, як зробити так, щоб яйця залишались свіжими 66 днів.  Вони радять зберігати яйця в оригінальній упаковці, яка "оптимізована, щоб яйця якомога краще зберігалися під час транспортування та зберігання". Однак важливо проконтролювати, щоб кожне з них лежало широкою, закругленою стороною догори для максимальної свіжості.

УНІАН розповідав, чим відрізняються коричневі яйця від білих.

Вас також можуть зацікавити новини: