Яйця можна зберігати близько 66 днів / фото ua.depositphotos.com

Яйця можна знайти вдома майже у кожної людини, оскільки вони дуже часто використовуються у сніданках, салатах та десертах. Зберігати яйця можна у багатьох місцях - холодильнику, картонній коробці та навіть звичайному кошику при кімнатній температурі.

Як пише Еxpress з посиланням на експертів Professionals Secrets, хоча немає єдиної правильної відповіді щодо того, де саме їх слід зберігати, від цього залежить довговічність цих продуктів. Вони порадили, як збільшити термін зберігання яєць.

"Один день при кімнатній температурі відповідає приблизно чотирьом дням у холодильнику", - зазначають експерти.

Відео дня

Також вони радять зберігати яйця в оригінальній упаковці, яка "оптимізована, щоб яйця якомога краще зберігалися під час транспортування та зберігання". Однак важливо проконтролювати, щоб кожне з них лежало широкою, закругленою стороною догори для максимальної свіжості.

"Повітряна кишеня яйця розташована в цьому кінці, і вона не дасть жовтку з часом спливти та прилипнути до шкаралупи. Звичайні яйця від великого виробника зберігаються щонайменше два місяці (66 днів), якщо ви зберігаєте їх у картонній упаковці в холодильнику округленою стороною догори. Це може тривати на кілька тижнів довше, ніж термін придатності, вказаний на коробці", - пояснюють кулінарні експерти.

Поради щодо яєць

Раніше УНІАН розповідав, як правильно варити яйця для ідеального результату та що буде, якщо кожен день їх.

В Українському клубі аграрного бізнесу прогнозують, що до новорічних свят ціни на яйця сягнуть показника минулого року – близько 75 грн за десять штук. 

Вас також можуть зацікавити новини: