Багаті люди часто не зашторюють вікна / фото pixabay.com

Прогулюючись вночі по кварталу багатого району, можна помітити, що багато де штори на вікнах розкриті і оголюють інтер'єр будинку. Створюється враження, ніби ви заглядаєте у виставковий зал. Відкриті вікна непомітно стали невід'ємною частиною елітних будинків по всій Америці, пише The Atlantic.

Зазначається, що більшість людей як і раніше закривають штори, але, згідно дослідження Міністерства енергетики США, американці, які заробляють понад 150 000 доларів, майже вдвічі частіше залишають вікна відкритими, ніж ті, хто заробляє від 20 000 до 29 000 доларів.

Вказується, що відкриті вікна пропускають природне світло, покращують самопочуття і відкривають вид на зовнішній світ. Однак, вони при цьому виставляють на огляд перехожим те, що знаходиться всередині, а також відводять тепло. Авжеж для багатьох занепокоєння щодо конфіденційності та фінансів переважають переваги для естетичного та психічного здоров'я. Але для людей з найвищим доходом розрахунок інший: їм легше отримати природне освітлення та конфіденційність, і їм не потрібно так сильно турбуватися про витрати на опалення та охолодження. Отже, поступово відкриті вікна і стали символом статусу.

Відео дня

"Ці вікна без штор стали одним з найвишуканіших проявів привілеїв. Вони привертають увагу не тільки тому, що дозволяють нам заглянути всередину красивих будинків, а й тому, що випромінюють ту впевненість і стабільність, про відтворення яких мало хто з нас може мріяти", - йдеться в публікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбагатші люди світу подвоїли статки за три роки.

Вас також можуть зацікавити новини: