Деякі породи котів значно балакучіші за інших / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Коти, як і люди – кожен має свою індивідуальність. Але певні особливості поведінки є більш характерними для одних порід і меншою мірою для інших. Наприклад, деяким котячим породам притаманна підвищена "балакучість". 

Багатьом людям насправді подобається, коли домашній пухнастик відповідає голосом на кожну фразу господаря, або сам активно "звертається із проханнями". Аби полегшити вибір породи для свого майбутнього улюбленця, видання marthastewart.com склало список 10 таких балакучих порід, серед яких можна вибрати того, хто вам підійде ще й за зовнішнім виглядом.

Американський бобтейл

Якщо ви шукаєте кота, який любить поговорити і якого можна навчити ходити на повідку, шукайте не далі, ніж американський бобтейл. Також ця порода дуже добре ладнає з дітьми.

Відео дня

Балійсько-яванська кішка

Балакуча? Так. Струнка, витончена статура та королівський вигляд? Так. Яванська (тепер це підпорода, як правило, балійської кішки) настільки ж демонстративно балакуча, як і сіамська, хоча й має порівняно м’якший тон.

Бенгальська кішка

Бенгальська кішка є альпіністом, що шукає уваги, і буде кликати вас зі свого місця. Ви можете навчити деяких котів ходити на повідку під час пригод на вулиці, і вони збережуть свою грайливу вдачу навіть у старшому віці.

Бірманська кішка

Грайливі та орієнтовані на людей, бірманці будуть першими, хто буде дарувати та отримувати прихильність у домогосподарстві. Цей кіт м’якше нявкає, і йому не важко виявляти свою присутність, насолоджуючись гарною розмовою зі своїми господарями.

Оцикет

Оцикет може бути домашнім котом, але зовнішнім виглядом вона близька до своїх диких предків із такими типами шерсті, як темно-коричневий, коричневий, лавандовий і сріблястий. Упевнені в собі та надзвичайно розумні, ці коти охоче зустрінуть вас та будь-яких відвідувачів, які підійдуть до ваших дверей.

Орієнтальна короткошерста кішка

Стрункі представники цієї породи люблять людське товариство і розвиватимуть тісні стосунки принаймні з одним членом сім’ї. Вони охоче запропонують заспокійливе муркотіння так само, як і докорливе завивання, якщо ви залишите їх вдома самих надовго.

Пітерболд

Пітерболд – безшерста порода кішок, яка потребує регулярного догляду, щоб підтримувати шкіру м’якою та комфортною. Ці коти, як правило, ладнають практично з усіма — дорослими, дітьми, собаками та іншими домашніми тваринами — і вони голосно нявкають у вашій компанії.

Сіамська кішка

Сіамські коти відомі своїм балакучим характером. Ці котячі неймовірно соціальні, розумні та голосні — вони будуть говорити з усіма, хто хоче слухати, і, чесно кажучи, навіть з тими, хто не хоче.

Сфінкс

Культовий сфінкс, попри загальне переконання, не завжди безшерстий. У багатьох із них дуже персикова, тонка шкіра. Ця порода кішок мила, жвава і голосно нявкає, тому у вас буде багато можливостей поговорити з котом.

Тонкінська кішка

Є майстром у іграх у принесення речей чи хованки. Ця товариська особистість супроводжується нявканням і щасливим муркотінням, що допоможе полюбити її членам вашої сім’ї та друзям.

Інш цікаві матеріали про котів

Як писав УНІАН, експерти склали перелік із 10 котячих порід, які прославилися своїм довгим віком життя. Якщо ви хочете, щоб ваш кіт залишався з вами якнайдовше, варто віддати перевагу одній із цих порід.

Також ми розповідали про 10 ознак того, що кіт вас дуже любить. Кішок часто вважають незалежними істотами, але помилкою буде думати, що вони не ласкаві і не жадають спілкування з людиною.

Вас також можуть зацікавити новини: