Деякі собаки краще подрімають півдоби, аніж виходити на прогулянку / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви думали про те, щоб завести собаку, то у вас на вибір є більше 200 різних племінних собачих порід, серед яких можна обрати найбільш підходящу саме вам. Комусь потрібен грізний захисник дому, комусь веселий друг для дитини, а комусь – просто жива душа поруч, що не потребуватиме аж надто багато уваги.

Якщо вам потрібен саме такий собака, який не буде весь час проситися погуляти на вулиці, а просто лежатиме поруч з вами на підлозі, доки ви працюєте за комп’ютером, чи може навіть просто у вашому ліжку, коли ви дивитесь телевізор – ось 10 найбільш ледачих порід собак за версією Американського кінологічного клубу. Список наводить видання Scotsman:

  1. Англійський бульдог. Бульдоги не створені для фізичних вправ – їм швидко стаэ жарко і вони втомлюються. Вони краще підкрадуться до вашого ліжка, щоб заплющити очі.
  2. Кавалер-кінг-чарльз-спаніель. Кілька кіл у вітальні часто є достатньою вправою для кавалер-кінг-чарльз-спанієля - потім швидко подрімати на дивані, щоб відновитися.
  3. Чау-чау. За даними Американського кінологічного клубу, чау-чау буде активним лише 43 хвилини на день, якщо його навмисне не турбувати.
  4. Французький бульдог. Ідеально створений для відпочинку вдома, не віддячить вам за довгу прогулянку.
  5. Бассет хаунд. Бассет-хаунди такі ж ліниві, як і виглядають – велике тіло та короткі ноги не є ідеальним поєднанням для пробіжок по парку чи гонитви за м’ячем.
  6. Грейхаунд. Вони можуть бути відомі своєю швидкістю, тому що відносяться до групи хортів. Але насправді це ледача порода. Вони найщасливіші, коли згорнуться калачиком на своєму улюбленому місці на дивані. Менший італійський хорт так само щасливий, коли абсолютно нічого не робить.
  7. Ньюфаундленд. Можливо, найкращі собаки, ньюфаундленди займатимуться фізичними вправами, лише якщо це справді необхідно – щоб рухати таке велике тіло, як і їхнє, потрібно багато енергії. 
  8. Цвергпінчер. Більшість маленьких собак досить жваві, але цвергпінчер — це маленька порода, яка може займатися більшою частиною своїх вправ, не виходячи з дому, перш ніж налаштуватися на дрімоту.
  9. Мопс. У порівнянні з іншими собаками в цьому списку, мопс насправді досить жвавий. Але через їхній розмір, коли вони досягнуть вхідних дверей, вони вже будуть виснажені.
  10. Німецький дог. Доги такі ж ліниві, як і величезні. Швидка рись навколо кварталу, і вони будуть готові полежати на килимі кілька годин.

Інші цікаві матеріали про собачу поведінку

Як писав УНІАН, експерти склали топ-20 найбільш зручних для проживання в квартирі собачих порід. Список базується на таких ключових характеристиках як енергійність (для квартири – чим собака спокійніший, тим краще), агресивність, здатність до дресирування і гучність голосу.

Відео дня

Також ми розповідали про те, що стоїть за дивним "ритуалом" собак, коли вони крутяться перед тим, як лягти. Як кажуть експерти, причини такої поведінки криються у давньому минулому, коли собаки жили у дикій природі.

Вас також можуть зацікавити новини: