Деякі породи собак наче створені для квартирного життя / колаж УНІАН, фото wikimedia.org

Собаки та коти – найпопулярніші домашні тварини в Україні. І якщо тримати котиків у квартирі не так вже й складно, то із собаками це часто завдає чимало клопоту через їхні розміри, гучний гавкіт та загалом енергійний характер.

На щастя, існують породи собак, які ідеально підходять для проживання в квартирі. Newsweek враховував низку факторів, щоб скласти топ-20 найбільш зручних для проживання в квартирі собачих порід. Список базується на таких ключових характеристиках як енергійність (для квартири – чим собака спокійніший, тим краще), агресивність, здатність до дресирування і гучність голосу.

  1. Басенджі, відома також як "собака, що не гавкає". Має коротку тонку шерсть, яка менше линяє. Це гіпоалергенна порода. Басенджі мають репутацію "безголосих", завдяки своїм унікальним голосовим зв'язкам. 
  2. Бассет-хаунд. Це лагідні, ласкаві та добродушні собаки, які можуть оселитися в квартирі. Мають коротку шерсть, але вони все одно помірно линяють протягом року. 
  3. Бігль. Соціальні тварини, які добре ладнають з людьми та з іншими собаками. Однак біглі не люблять залишатися вдома на самоті. Тож краще їх тримати парами.
  4. Бернський зенненхунд. Хоча це доволі великі кудлаті песики, вони можуть чудово уживатися в квартирі завдяки своїй невимушеності і м'якій вдачі. 
  5. Бішон фрізе. Доброзичливі, ласкаві та грайливі собаки, а їхні компактні розміри дозволяють легко спалювати енергію в маленькій квартирі. Ці пустотливі собаки люблять розважатися зі своїми господарями.
  6. Китайський шарпей. Ці зморшкуваті собаки мають коротку, щетинисту шерсть, яка залишає мінімум слідів у квартирі. Вони також дуже тихі, тому вам не доведеться турбуватися про скарги на шум від ваших сусідів. Китайські шарпеї також дуже доброзичливі зі своїми господарями. 
  7. Котон-де-тулеар. Це ласкаві, життєрадісні собаки, які добре ладнають зі своїми товаришами-людьми. Їм подобається проводити час у квартирі, і їм не потрібно багато часу на свіжому повітрі.
  8. Такса. Ці собаки цікаві та грайливі, але досить маленькі, щоб легко спалити енергію, граючись у приміщенні. Для власників квартир найкраще підходять короткошерсті такси, бо їхня коротка шерсть буде менше заважати вдома.
  9. Фінський лапхунд. Вони відомі своїм м’яким характером і можуть скласти гарну компанію своїм людям. Але проблемою буде їхня шерсть.
  10. Золотистий ретривер. Відомі своєю красивою золотистою шерстю, ці ретривери ласкаві, віддані та прагнуть догодити своїм господарям. Таке прагнення робить їх дуже сприйнятливими до навчання, тому вони можуть швидко адаптуватися до квартирного життя. З золотистих ретриверів також виходять чудові сімейні собаки завдяки їхньому лагідному характеру та терпінню до дітей. 

Другу половину "двадцятки" найбільш підходящих для квартири порід склали:

Відео дня
  • Італійський хорт
  • Лабрадор-ретривер
  • Карликовий шнауцер
  • Ньюфаундленд
  • Колі довгошерстий
  • Сенбернар
  • Ши-цу
  • Короткошерстий колі
  • Валлійський коргі
  • Віпет

Інші цікаві рейтинги собачих порід

Раніше ми розповідали про топ-7 найсором’язливіших собачих порід. Якщо ви не знали, що собакам теж буває ніяково, погляньте на цих песиків.

Також вам, напевно, буде цікаво дізнатися про топ-7 найхоробріших порід собак. Якщо вам потрібен в першу чергу захисник дому, а не пухнастий компаньйон, зверніть увагу на ці породи.

Вас також можуть зацікавити новини: