Цих собак багнюка не лякає, а швидше навпаки / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Перед тим, як прийняти собаку певної породи у свій дім, варто взяти до уваги те, що деякі песики є справжнім магнітом для бруду: вони ніколи не пройдуть повз калюжу, щоб не стрибнути в неї, або навіть не покачатися в ній.

Видання Scotsman склало топ-10 собачих порід, власники яких постійно скаржаться на любов своїх підопічних до вуличного бруду. Ось ці собаки:

  1. Бородатий коллі. Саме тоді, коли ви думаєте, що вимили весь бруд свого бородатого коллі, ви раптом розумієте, що в цій чудовій шерсті приховано ще більше. І з’ясовується це саме тоді, коли пес покачається на килимі. 
  2. Йоркширський тер'єр. Шерсть йоркширського тер’єра вбирає бруд як губка.
  3. Сенбернар. Коли собака такого розміру, як сенбернар, у нього є багато "площі" тіла, до якої може прилипнути бруд. Ці ніжні гіганти люблять бути брудними.
  4. Бордер-коллі. Ці чудові вівчарки, ймовірно, із задоволенням жили би в багнюці, якби могли.
  5. Леонбергер. Це собака, який любить гуляти на природі, любить тривалі мандрівки та любить збирати багато "ландшафту" під час цих прогулянок.
  6. Цвергпінчер. Багато власників цвергпінчерів запитували себе, як такий маленький собака може стати настільки брудним. Відповідь, здається, лежить на поверхні, якщо ви бачили поведінку цього песика на прогулянці.
  7. Кокер-спаніель. Насправді існує дві різні породи кокер-спанієлів - американський кокер-спанієль і англійський кокер-спанієль. Але обидва люблять багнюку.
  8. Бернський зенненхунд. Породу створили для роботи – охороняти майно, пасти худобу чи тягнути візки. І цей пес справді готовий показати, що не боїться брудної роботи. Чи принаймні бруду, так точно.
  9. Бассет-хаунд. Здається, він встигає забруднитися ще до того, як вийде на вулицю. 
  10. Бігль. Як змусити бігля стрибнути в калюжу з брудом? Просто забороніть йому це робити. 

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, плануючи придбання собаки, варто враховувати не лише сильні сторони цікавих вам порід, але й вади. Часто люди не звертають уваги на певні "дрібниці", які потім можуть дратувати їх роками. Наприклад, на схильність собаки гучно хропіти.

Відео дня

Також ми розповідали про найнахабнішу породу собак серед усіх. Представники цієї породи, для якої характерні маленькі розміри, є сміливими і товариськими. Часто – аж занадто.

Вас також можуть зацікавити новини: