Домашні улюбленці почасти бувають гіперактивними / фото ua.depositphotos.com

Вас втомила реактивна поведінка вашої собаки? Існує декілька простих порад. Про із виданням PetsRadar поділилася експерт-дресирувальник і біхевіорист Рене Роудс.

Вона заначає, що коли справа доходить до найскладніших випробувань у поводженні з собаками, робота з "реактивною" поведінкою є у верхній частині списку. Будь то надмірний гавкіт, випади чи навіть агресія, "реактивність" може призвести до того, що ви почуваєтесь виснаженими у власному домі.

"Багато з нас покладаються на найкращі ласощі для собак, щоб спробувати змінити поведінку нашої собаки, і хоча вони, безперечно, можуть бути ефективним інструментом для винагороди вашої собаки, коли вона робить щось позитивне, самих ласощів недостатньо, щоб подолати реактивність. Причини реактивності у собак складні, і те, як заспокоїти реактивну собаку, вимагає багатогранного підходу", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

П’ять простих речей, які ми можемо зробити, щоб зменшити надмірну реакцію нашої собаки на типові подразники в їхньому оточенні:

Відпрацьовуйте підказки керування

Існує так багато різних підказок, які ви можете практикувати зі своєю реактивною собакою. Сигнал управління — це все, що ваша собака може сприйняти — це може бути те, що вона може побачити, відчути, почути, понюхати, доторкнутися або спробувати. Сам по собі він не важливий, важливо те, що ви практикуєте його регулярно і ваша собака реагує на нього.

Вибирайте відкриті простори

Середовище, де ви маєте найбільшу видимість, добре підходить для проактивного керування вашою собакою та вашими рухами. Тихий парк, поле чи ділянка пляжу – чудовий вибір, коли ви працюєте над реактивністю собаки.

Винагорода

Якщо у вас був собака-компаньйон протягом певного періоду часу, ви, напевно, помічали, як він тремтить неодноразово, і виявилося, що такою поведінкою займаються не лише собаки, коли вони мокрі. "Струшення" — це "кнопка перезавантаження" собаки, яка використовується для зняття напруги. Винагорода за це може збільшити здатність собаки самостійно регулювати стрес.

Тримайте їжу під рукою

Дресируючи свою реактивну собаку, переконайтеся, що у вас у кишені є багато цінної їжі. Це завжди плюс, особливо на ранніх стадіях, коли нам потрібно створити сильні позитивні асоціації або уникнути подальших негативних.

Дозвольте вашій собаці понюхати

Хоч ми можемо зіткнутися з тригерами під час нашої прогулянки, головна мета полягає в тому, щоб дозволити вашій собаці взаємодіяти з навколишнім середовищем, зокрема, працювати з носом. Кінолог розповідає про 45-хвилинний "сніффарі", який втомив її бордер-коллі більше, ніж двогодинний похід.

Останні новини про собак

Сертифікований професійний дресирувальник собак Ніколь Елліс розповіла, яка порода собак дуже нахабна. За її словами, чіхуахуа характеризується високим рівнем нахабності. Для представників цієї породи характерні маленькі розміри, при цьому вони сміливі та товариські.

Також УНІАН повідомляв про те, які найкращі собаки для сім'ї з дітьми. Експерти відзначили золотистих ретриверів, ньюфаундлендів та колі.

Вас також можуть зацікавити новини: