Ретривери та мопси відомі своєю любов'ю до господаря / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, wikipedia.org

Собак недарма називають найкращими друзями людини, адже вони мають неперевершену здатність виявляти прихильність до власника. Хоча всі собаки мають цю рису, деякі породи виділяються своїм винятково ласкавим характером. 

Видання Studyfinds зібрало думки професійних кінологів і склало список із 7 собачих порід, представники яких додадуть затишку в домі. У цьому списку є і ніжні велетні, які жадають обіймів, і маленькі "згустки радості", які прагнуть бути поруч зі своїми господарями. Ось ці породи:

  1. Німецький дог. Як зазначає блогер "Фермер Піт", ці лагідні гіганти відомі своєю люблячою та ласкавою натурою, часто навіть не підозрюючи про свої вражаючі розміри. Вони, швидше за все, бачать себе гігантськими болонками, які завжди прагнуть обійматися, незважаючи на свій фізичний зріст.
  2. Лабрадор ретривер. Як зазначає журнал Southern Living, інтелект, спокійний темперамент і прагнення догодити роблять цих собак ідеальними супутниками. Незалежно від того, чи ви подорожуєте на природі, чи сидите на дивані, лабрадори раді бути поруч із вами, завжди готові вчитися та допомагати. Це універсальна порода, відома своїм доброзичливим і комунікабельним характером.
  3. Пітбультер'єр. Попри те, що ці собаки мають негативну репутацію, пітбулі відрізняються своєю відданістю, ніжністю та несерйозністю.
  4. Ньюфаундленд. Це величезні пучки любові. "Сто з лишком фунтів безпосередньої любові", пише про цих собак журнал Cosmopolitan. Ці ніжні гіганти відомі своїм доброзичливим і привітним характером. В Америці напівжартома кажуть, що замість няні маленьку дитину можна залишити на Ньюфі.
  5. Золотистий ретривер. Популярна порода,  відома своїм доброзичливим і лагідним характером, красивою золотистою шерстю, розумними очима та сильною мускулатурою. Їхня природна дружелюбність поширюється на всіх – і на людей, і інших собак.
  6. Боксер. Маючи виразні очі, грайливий характер і непохитну вірність боксери є відомими чемпіонами в обіймах! За даними Американського кінологічного клубу, їхня любов до людей є визначальною характеристикою, що робить їх популярними сімейними собаками.
  7. Мопс. Ця порода відома як "клоун собачого світу". Завдяки характерній зморшкуватій мордочці, кучерявому хвосту та виразним очам мопси захоплюють серця любителів собак у всьому світі. Як пише видання Pets Radar, ці милі пустуни жадають вашої присутності, із задоволенням слідкують за вами та вимагають обіймів за кожної нагоди. 

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, навіть найвідданіші собаки здатні ображатися на свого власника, якщо той поводиться неправильно. Експерти назвали 5 ситуацій, коли ви справді можете образити свого песика.

Відео дня

Також ми розповідали про топ-5 котячих порід, які найкраще підходять для квартири. Цим котикам не потрібні прогулянки на свіжому повітрі: достатньо посидіти на підвіконні.

Вас також можуть зацікавити новини: