Ви можете образити собаку своєю поведінкою, часто навіть не усвідомлюючи цього / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Усі власники собак знають, що наші пухнасті друзі приносять нам багато радості та безумовної любові. Однак це не означає, що наші собаки не діють нам на нерви час від часу. Хоча час від часу ображатися на них - це нормально, вони спілкуються не так, як ми, і наші реакції можуть негативно впливати на них, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо.

Як пише портал YourTango, акаунт PetLab Co, який надає поради власникам собак та їхнім улюбленцям, розповів про 5 речей, які ранять почуття вашого собаки.

1. Злитися на неї.

Ваш собака може робити речі, які вас засмучують. Однак експерти радять  ніколи не можна висловлювати свій гнів на собаку, кричачи або проявляючи фізичну агресію до нього.

Відео дня

Коли ми підвищуємо на них голос або замикаємо в клітці в якості покарання, вони лякаються і не розуміють, чому з ними так поводяться. Дослідження, проведене Університетською федерацією захисту тварин, показало, що коли власник кричить на свою собаку, у неї підвищується рівень стресу і кортизолу.

Гнів - це емоція, з якою більшість собак не знайомі, і вони не можуть зрозуміти, чому до них по-іншому ставиться той, кого вони люблять. Навіть якщо ви сердитесь на свого собаку, експерти з дресирування радять говорити з ним м'яким, тихим, але твердим голосом, а не кричати.

2. Забирати їжу, коли собака їсть.

У дикій природі собаки не вижили б, якби не охороняли свою їжу, і її забрали б інші тварини. Якщо господарі раптово забирають у них миски з їжею під час їжі, собака може злякатися, що більше ніколи не побачить їжу. Навіть якщо ви просто хочете змінити місце для їжі або вирішили нагодувати його пізніше, собака не розуміє, чому ви забираєте його їжу.

Це також змушує його їсти в надмірно швидкому темпі, що може призвести до болю в животі, діареї та блювоти.

3. Відштовхувати її, коли вона вас облизує.

Хоча це може бути не дуже приємно для господаря, лизання - це максимально наближений до поцілунків спосіб собаки показати свою любов до вас.

Експерти зазначають, що облизування може бути ознакою прихильності. Воно також може дати собаці відчуття безпеки і комфорту, подібно до того, яке вона відчувала, коли її лизала мати.

4. Дражнити її.

Дмухаючи на його ніс або штовхаючи собаку, коли він спить, ви лише змусите його почуватися розчарованими або збентеженими. Це також може призвести до поведінкових проблем, таких як гіперчутливість, відсутність манер та агресія. Крім того, постійні дражнилки можуть зашкодити вашим стосункам з собакою, викликаючи у нього недовіру або відчуття загрози з вашого боку.

5. Ігнорування постійного чухання вух або лап.

Хоча час від часу така поведінка є нормальною, постійне чухання вух або лап може свідчити про певні проблеми зі здоров'ям вашого собаки. За словами ветеринарів, постійне вилизування лап або чухання вух може означати, що ваш собака страждає від хронічного болю, запалення, інфекції або алергії. Це також може бути наслідком тривоги або стресу.

Найкращий спосіб - показати собаку ветеринару, щоб він визначив причину проблеми і, за необхідності, призначив ліки. Однак, якщо ви ігноруєте ці симптоми у вашого собаки, він може сприйняти це як відсутність турботи про його благополуччя. Це може не лише завдати йому болю, але й негативно вплинути на його загальний фізичний стан.

Раніше ми розповідали про топ-10 порід собак, яких ну дуже складно буде навчити приносити вам капці, адже вони вкрай важко піддаються дресируванню.

Вас також можуть зацікавити новини: