Не кожен пес буде радісно виконувати команди господаря / фото ua.depositphotos.com

У світі існує понад 200 племінних собачих порід, тож у вас завжди є вибір за кількома параметрами, який тип собаки обрати для себе. 

Якщо в домашньому улюбленці для вас важливою є така риса як слухняність, то варто віддати перевагу породам, які добре піддаються дресируванню. Таких насправді досить багато. Тому видання Scotsman склало топ-10 порід, які піддаються дресируванню найгірше.

Представники цих порід все ще можуть бути веселими та лагідними, справжніми членами сім’ї. І за певних зусиль, їх теж можна навчити за командою приносити вам капці. Але цих зусиль доведеться докласти значно більше, ніж з іншими породами. 

Відео дня

Отже, ось 10 собачих порід, від яких не варто чекати дисциплінованості:

  1. Афганський хорт може бути елегантним і люблячим, але дресирувати його може стати кошмаром. Він має звичку бути "відстороненим". Позитивне підкріплення (іншими словами, велика кількість ласощів) — ваш найкращий шанс змусити цю породу виконувати команди.
  2. Російський довгоносий хорт. Здається, що цей пес дуже хоче вам догодити, але йому повсякчас не вдається це зробити. Американський клуб собаківництва пояснює це тим, що "у своїй тихій, котячій манері вони можуть бути впертими, а навчання найкраще досягається терпінням, послідовністю та добрим гумором".
  3. Далматинці можуть бути дуже слухняними, але лише тоді, коли їм це подобається. Якщо це не те, чим вони захоплюються, вони можуть бути впертими, тоді як погано навчені далматинці мають звичку підстрибувати, гарчати та гризти. 
  4. Ротвейлери — це собаки, яким професійне дресирування приносить величезну користь, інакше вони можуть занадто захищати свого власника та потенційно накинутися на незнайомців. Спочатку вони можуть бути неймовірно впертими, але добре навчений ротвейлер буде чи не найкращим собакою, якого ви тільки можете завести.
  5. Басенджі. Відомо, що це єдина порода собак, яка не гавкає (замість цього вона видає дивний звук йодлювання). Американський кінологічний клуб попереджає, що дресирування в клітці є обов’язковим, коли мова йде про цю незвичайну породу. Їх характеризують як вкрай впертих собак, вони використовують свій неабиякий інтелект, щоб отримати те, що хочуть, навіть якщо це не те, чого хоче їхній власник.
  6. Бульдог - це порода, яка може бути настільки ж упертою, як виглядає. Дві їхні улюблені справи — це їсти та спати. Змусити їх робити що-небудь ще може бути справжньою проблемою.
  7. Чау-чау. Ще один собака, якого Американський кінологічний клуб описує як "відстороненого". Їм завжди буде дуже приємно ігнорувати кожне ваше слово. 
  8. Бладхаунди — чарівні та добродушні собаки, але їхній неймовірний нюх може відвернути їх від усього, що ви просите зробити. Вони також можуть бути ледачими, не мати справжньої мотивації до навчання. 
  9. Біглі навіть у дорослому віці виглядають як нерозважливі цуценята. Це порода, чия пустотливість і незалежний дух ускладнюють їхнє дресирування. Вони змусять вас сміятися за своїх витівок, але навіть якщо вони виконали команду 10 разів поспіль, є всі шанси, що вони проігнорують її наступні 10 разів.
  10. Ірландський сетер має такий рівень енергії, що йому важко зосередитися на тренуванні довше, ніж на короткий період часу. Їм також потрібно більше часу, ніж більшості порід, щоб подорослішати, тому вони також збережуть свою щенячу пустотливість довше. 

Інші цікаві матеріали про собак

Як писав УНІАН, поза сну вашої собаки може багато розповісти про її характер. Зокрема є пози, які свідчать про потенційну проблему зі здоров’ям вашої собаки.

Також ми розповідали про топ-10 найледачіших собачих порід, представники яких ні за що не злізуть з дивану. Якщо вам чомусь не подобаються коти, ці песики вправно їх замінять у вашій квартирі.

Вас також можуть зацікавити новини: