У Честерському зоопарку народився чорний носоріг, перші кроки дитини зняли на відео / Колаж УНІАН, фото скріншот з відео

У Честерському зоопарку (Великобританія) цього місяця сталася щаслива подія - на світ з'явилося дитинча чорного східного носорога. Це рідкісний африканський підвид, який знаходиться на межі зникнення

Момент появи малечі зняли на відео, яке показав The Gardian. За даними ЗМІ, поповнення сталося у сімействі носорогів, які були нерозлучними з перших днів своєї появи у зоопарку.

Новоявлена мама-носоріг Зурі народила маля на 15 місяці вагітності, 12 листопада. Маленьким носорогом виявилася дівчинка. Пологи сталися вдень близько 14:45. Завдяки цьому працівникам зоопарку вдалося зафільмувати момент на камеру.

За словами менеджера команди зоопарку Емми Евісон, народження маляти всі чекали з нетерпінням. 

"Це досить незвично для носорога народжувати серед білого дня, ми не очікували, що це станеться прямо перед нами, коли ми будемо займатися своїми справами. Бачити на власні очі, як дитина благополучно з'являється на світ, було неймовірним привілеєм для нас", - прокоментувала вона.  

Наразі маму з малюком майже не розлучають. Вони радо проводять час разом. Носоріг регулярно харчується та поступово набирає у вазі та зрості. 

"Вона дуже допитлива і сповнена енергії, і це дуже приємно бачити", - додала Евісон. 

Східний чорний носоріг - рідкість, яку втрачає світ

Східний чорний носоріг занесений до списку Міжнародного союзу охорони природи (МСОП) як вид, що перебуває під загрозою зникнення. Дуже висока ймовірність, що незабаром світ може назавжди втратити цей підвид у популяції, якщо не припинить знищувати та полювати на носорогів. 

Понад століття на носорогів полюють і браконьєрствують заради їхніх рогів. Ці "цінні" частини збувають на нелегальних ринках за чималі суми. Зараз близько 95% африканської популяції носорогів уже втрачено. У Кенії, Танзанії та Руанді залишилося менше 600 східних чорних носорогів.

В Україні через дії Росії травмувалася тигриця

Піклування та турбота про тварин - обов'язок людства, яке завдає чималої шкоди їхньому існуванню у дикій природі навіть несвідомо, буденними діями. Наприклад, використанням пластика, від якого гинуть дельфіни

Наразі Росія своєю кривавою війною проти України руйнує не тільки життя людей. Під час однієї з раптових повітряних атаки на Київ (11 листопада) небезпечну травму отримала тигриця. Тварина злякалася вибуху, вдарилась об решітку клітки, й після цього не змогла встати. Як повідомляв Центр порятунку диких тварин, тигриця могла пошкодити хребет під час удару.

Вас також можуть зацікавити новини: