Вчені виявили пластик у кишечниках морських тварин / 048.ua

Вчені, які шукали мікропластик у системі травлення морських тварин біля узбережжя Великої Британії, виявили речовину у кожної особини, яка підлягала огляду в рамках дослідження.

Всього команда проаналізувала вміст кишечника 50 представників 10 різних видів. Мікропластик у дослідженні був визначений як фрагменти штучної речовини до 5 міліметрів завбільшки, пише Newsweek. Зразки для оцінки були зібрані у півсотні тварин працівниками організації «Шотландська система вивчення морських тварин» (SMASS) і «Програма вивчення китоподібних».

Читайте такожНа дні Великої Синьої Печери знайшли пластикові пляшки

Відео дня

З усіх зразків мікропластику, які були виявлені вченими у системах травлення тварин, у 84% випадків це були синтетичні волокна з продуктів, таких як одяг і риболовецьких сіток. У інших випадках це були фрагменти упаковок. Тварини, які померли від інфекційних заражень, зазвичай мали вищий рівень забруднення мікропластиком, ніж ті, особини, які померли від інших причин. Однак, лишається не з’ясованим, яку роль міг зіграти пластик у зараженні.

Професор консервативної науки з Екстерського університету Брендан Годлі сказав Newsweek, що на даний момент результат дослідження чітко вказує на «масштаби забруднення пластиком».

«Ми розраховували, що знайдемо пластик. Але були здивовані, коли виявили волокна у кожній тварині», - сказав Годлі.