У Києві суддя закрив справу про порушення карантину та відправив її на три літери

Термін притягнення до відповідальності на момент розгляду провадження закінчився.

Суддя Печерського райсуду Києва Олег Білоцерківець прийняв нестандартне рішення по одній з адміністративних справ про порушення карантину. Він буквально відправив матеріали справи "нах*р".

Відповідне рішення оприлюднено в Єдиному реєстрі.

Суд розглядав адміністративний протокол про порушення карантинних норм. Документ виписали, бо адміністратор не закрив вчасно заклад, що є порушенням постанови Кабінету Міністрів.

Читайте також71% українців вважають порушенням прав запровадження обмежень для невакцинованих-опитуванняВідповідач до суду не прийшов, через що суддя вирішив, що його провина доведена. При цьому терміни притягнення до відповідальності минули, через що справа підлягала закриттю. В результаті в рішенні суду з'явилася фраза, що справу потрібно закрити та "відправити нах*р".

"Провадження у справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП закрити після закінчення термінів притягнення до адміністративної відповідальності та відправити нах*р", - йдеться в документі.

У свою чергу у Печерському райсуді Києва у коментарі "Судово-юридичній газеті" спростували, що суддя написав у рішення суду "надіслати нах*р". За їхніми словами, це результат втручання сторонніх осіб до реєстру судових рішень.

"Наявна в Єдиному реєстрі судових рішень зазначена ухвала не відповідає оригіналу судового рішення", - йдеться в повідомленні.

Щоправда, хто втрутився у роботу реєстру судових рішень та вніс у текст ненормативне слово, не повідомляється.

Варто відзначити, що наразі переглянути рішення суду не можна. При спробі відкрити його в Єдиному реєстрі судових рішень з'являється повідомлення: "Перегляд сторінки недоступний. Невірне або застаріле посилання".

Карантин в Україні

20 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про продовження адаптивного карантину режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

Зараз ряд регіонів знаходиться в "червоній" зоні у зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом. Там діють посилені карантинні обмеження для невакцинованих осіб. ті ж, хто мають документи про щеплення, повинні дотримуватися масочний режим і соціальну дистанцію. У разі відсутності вакцинації людина для доступу в держоргани або громадські місця повинна показувати негативний тест на коронавірус, підтвердження перенесеної хвороби або документ з протипоказаннями до вакцинації.

В Сумській області суд оштрафував чоловіка, який перебував на вулиці без паспорта, на 17 тисяч гривень. Постанова Кабміну про введення в Україні карантину забороняє громадянам перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні.

У Львові ж за недотримання карантинних обмежень закрили чотири магазини і видав попередження чотирьом ринкам.

Також вас можуть зацікавити новини: