У мережі опублікували список найгірших подарунків / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Купувати подарунки людям може бути весело, і немає кращого відчуття, ніж спостерігати, як ваш друг чи рідна людина відкриває подарунок, який, ви абсолютно впевнені, їй сподобається. Але часто при виборі подарунка з’являються сумніви: а чи сподобається людині ваш вибір?

Як пише Mirror, опитування, проведене книжковим видавцем Wonderbly, дозволило скласти список найбільш непопулярних подарунків. Тож ви можете перевірити, чи приходили вам на думку якісь ідеї  з цього списку.

Зокрема, до першої п’ятірки подарунків, якими люди найменше задоволені, належать плани дієт, погані любовні романи, інструкції до автомобілів, антиожеледні засоби та засоби для чищення.

Відео дня

Також люди абсолютно не радіють таким подарункам як  краватки, носовички, та книги анекдотів.

Що ж отримувачі роблять із такими непотрібними їм подарунками?

Дослідження показало, що 16% респондентів, отримавши такий непотрібний подарунок, передарують його комусь, 34% віддадуть подарунок на благодійність, а 15% сховають його десь у себе вдома, щоб ніколи його не бачити. Також, як не дивно, лише 18% людей, які отримали небажаний подарунок, удаватимуть, ніби їм він подобається, у той час як велика частина опитаних людей, 41%, сказали, що приймуть те, що їм не подобається, з добротою, навіть якщо вони таємно незадоволені. Водночас 11% респондентів сказали, що, отримавши подарунок, який їм не подобається, вони не будуть ніяк реагувати.

Усвідомлення того, що вони зробили подарунок, який не сподобався їхній коханій людині, колезі чи другові, викликало розчарування у 22% респондентів, а у 20% – відчуття незручності та занепокоєння. Дослідження показало, що свекри, друзі та колеги були найгіршими дарувальниками, а найкраще вибирали подарунок партнери, діти і, звичайно ж, мами.

При цьому 58% опитаних людей вважають, що персоналізовані подарунки - найкращі, а 85% людей кажуть, що найприємніші подарунки – це ті, коли очевидно, що людина дійсно думала, що подарувати. 

Ось повний список непопулярних подарунків:

  1. План дієти
  2. Погані любовні романи
  3. Керівництво по експлуатації автомобіля
  4. Протиожеледні засоби
  5. Чистячі засоби
  6. Краватка
  7. Нові склоочисники
  8. Мило
  9. Носові хустинки
  10. Попурі
  11. Книги анекдотів
  12. Дитячі іграшки
  13. Фільми, які ви вже бачили
  14. Запонки
  15. Килимок для миші
  16. Спортивні сувеніри
  17. Праска

Раніше УНІАН розповідав, чому не можна дарувати і приймати в подарунок квіти у горщиках.

Окрім цілком практичних причин - за такими квітами потрібен догляд, існють ще і прикмети, за якими зла людина може "передати" вам негатив через такий подарунок.

Вас також можуть зацікавити новини: